Zelenski a ajuns in Arabia Saudita: „Printre cei care au avut de suferit de pe urma ocupatiei sunt si musulmanii”

externe

Zelenski a inceput discursul tinut in fata membrilor Ligii Arabe prin a aduce un omagiu „razboinicilor” pe care ii reprezinta si poporului ucrainean, scrie The Guardian.

„Ucrainenii nu au ales niciodata razboiul. Trupele noastre nu au plecat pe alte meleaguri. Noi nu ne angajam in anexarea si jefuirea resurselor altor natiuni. Dar nu ne vom supune niciodata unor straini sau colonizatori. Acesta este motivul pentru care luptam.

Principalul apel pe care vreau sa-l fac la Jeddah, un apel nobil catre voi toti pentru a ajuta la protejarea poporului nostru, inclusiv a comunitatii musulmane ucrainene”, a spus Zelenski.

El a amintit de tatarii ucraineni care traiesc in Crimeea, unde se afla o comunitate musulmana.

„Crimeea si tatarii ar trebui sa ramana o parte integranta a comunitatii musulmane din lume, dar Crimeea a fost prima care a avut de suferit de pe urma ocupatiei rusesti. Mai presus de toate, printre cei care au avut de suferit de pe urma ocupatiei sunt si musulmanii.

Din nefericire, exista unii in lume, si aici, printre voi, care inchid ochii la aceste anexari ilegale”, a subliniat Zelenski.

El a multumit Arabiei Saudite pentru ca a ajutat la negocierea intoarcerii prizonierilor si a mentionat studentii arabi care au vizitat si au studiat in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: