Zelenski anunta ca pamanturile Ucrainei nu vor ramane cotropite: „Vom elibera si Crimeea noastra. Armata ucraineana va veni cu siguranta”

externe

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a promis compatriotilor sai ca va recuceri peninsula Crimeea anexata de Rusia.

”Drapelul ucrainean va flutura din nou deasupra Ialta si Sudak, deasupra Djankoi si Ievpatoria”, a declarat Zelenski in mesajul sau video de luni seara de la Kiev, citat de DPA. ”Bineinteles, vom elibera si Crimeea noastra”.

Armata rusa a ocupat peninsula de la Marea Neagra in 2014, cand Ucraina era slabita in urma unei schimbari de putere si nu a putut opune rezistenta. Apoi a fost organizat un referendum, care nu este recunoscut la nivel international, iar Crimeea a fost anexata la Rusia.

Zelenski a pledat intotdeauna pentru o revenire a peninsulei la Ucraina, dar rareori a afirmat acest lucru cu atata forta ca obiectiv de razboi, scrie DPA.

Presedintele a facut apel la cetatenii Ucrainei sa pastreze legatura cu partile tarii ocupate de Rusia, cum ar fi Donetk sau regiunea Harkov. El a spus ca aceste zone vor fi eliberate din nou.

„Spuneti-le ca armata ucraineana va veni cu siguranta!”. In est, in Donbass, armata se afla sub presiune. Aceasta are nevoie urgenta de artilerie moderna din partea partenerilor sai straini, a spus Zelenski.

Comentarii: