Zelenski: „Avem de-a face cu Raul absolut. Nu avem de ales decat sa mergem inainte si sa ne eliberam tara”

externe

„Costul uman” al bataliei de la Severodonetk, un oras strategic din estul Ucrainei, este „inspaimantator”, a declarat luni presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, in contextul in care rusii si-au intarit controlul acolo in ultimele zile fara a reusi, totusi, sa cucereasca in intregime aceasta localitate, noteaza AFP, citata de Agerpres.

„Costul uman al acestei batalii pentru noi este foarte mare. Este chiar inspaimantator”, a spus Volodimir Zelenski in mesajul sau adresat zilnic ucrainenilor difuzat pe Telegram.

„Batalia pentru Donbas va ramane cu siguranta in istoria militara drept una dintre cele mai violente batalii din Europa”, a subliniat presedintele ucrainean.

„Pana la 100 de soldati ucraineni” sunt ucisi si „500 raniti in fiecare zi” in luptele cu armata rusa, a declarat joi ministrul ucrainean al apararii, Oleksii Reznikov.

La randul sau, Volodimir Zelenski a indicat la 1 iunie ca armata sa pierde „intre 60 si 100 de soldati” zilnic.

„Avem de-a face cu Raul absolut”, a comentat el luni seara. Inainte de a adauga: „Nu avem de ales decat sa mergem inainte si sa ne eliberam tara”, ale carei regiuni ocupate de rusi in sud si est care se confrunta cu „o blocada civilizationala”, rusii „blocand toate comunicatiile” spre exterior.

Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului sa furnizeze „mai multe arme” armatei ucrainene, intr-un moment in care trupele Moscovei controleaza cea mai mare parte a Severodonetkului si continua sa loveasca artileria ucraineana.

Mai devreme in cursul serii, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Gaidai, a indicat ca „70%-80% din oras” este ocupat de rusi, precizand ca „cele trei poduri (care leaga Severodonetk de orasul vecin Lisiceansk) sunt distruse”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: