Zelenski confirma marea victorie: „Orasul strategic Liman este complet eliberat”. Rusia a suferit pierderi grele in timpul retragerii

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminica orasul strategic Liman din estul tarii „complet eliberat” de sub controlul fortelor ruse, la o zi dupa ce Moscova a anuntat ca trupele sale au decis sa se retraga din bastionul lor din nordul regiunii Donetk, transmite Reuters.

„Incepand de la 12:30 (09:30 GMT), Liman este complet eliberat”, a transmis Zelenski intr-o inregistrare video scurta, postata pe canalul sau de Telegram.

Separat, serviciile de informatii militare britanice au apreciat ca, probabil, Rusia a suferit pierderi grele in timp ce fortele sale s-au retras din Liman, transmite dpa, citata de Agerpres.

Orasul Liman din regiunea Donetk a fost „cel mai probabil aparat de elemente subdimensionate ale Districtelor Militare Vest si Centru ale Rusiei, precum si de contingente de rezervisti mobilizati voluntar”, a transmis duminica Ministerul Apararii britanic in informarea sa zilnica.

„Forta (rusa) a suferit probabil pierderi grele pe masura ce s-a retras de-a lungul unicului drum de iesire din oras aflat inca sub controlul rusilor”, potrivit sursei citate.

Curtea Constitutionala rusa a considerat duminica legale tratatele de anexare de teritorii ucrainene semnate vineri la Kremlin de presedintele Vladimir Putin si de liderii separatisti din aceste teritorii ucrainene ocupate – Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie.

Curtea Constitutionala ” recunoaste ca tratatul international semnat intre Rusia” si Donetk, Lugansk, Herson si Zaporojie „este in consonanta cu Constitutia Federatiei Ruse”, se mentioneaza in fiecare dintre cele patru avize legale publicate de tribunal pe pagina sa web.

Curtea Constitutionala a Federatiei Ruse a admis sambata spre analiza solicitarea prezentata de presedintele Vladimir Putin.

Tribunalul confirmase sambata pe pagina sa de internet ca urma sa studieze constitutionalitatea celor patru solicitari transmise in cursul diminetii de locatarul de la Kremlin.

Comentarii: