externe

Zelenski, incurajator: „In sfarsit simtim ca armele primite de la partenerii nostri au inceput sa functioneze puternic. Nu vom ceda pamantul nostru”

Volodimir Zelenski a afirmat, intr-un discurs adresat ucrainenilor, ca in sfarsit simte ca armele primite de la parteneri au inceput sa aiba o eficienta foarte buna. El a mentionat ca potentialul ofensiv al armatei Rusiei scade si ca toti criminalii, tortionarii si violatorii rusi vor fi trasi la raspundere.

“Astazi, la Harkov, Universitatea Pedagogica a fost distrusa intr-un atac cu racheta al rusilor – cladirea principala, salile de lectura, muzeul universitatii, biblioteca. Asta caracterizeaza suta la suta invazia rusilor.

Daca vorbim despre definitia barbariei, acest atac este cel mai potrivit. Doar un inamic al civilizatiei si umanitatii poate face astfel de lucruri – atacuri cu racheta asupra unei universitati, o universitate pedagogica”, a spus Zelenski.

“Insa indiferent cat vor incerca inamicii sa ne prinda, nu vor reusi. Vom rezista. Si vom reface totul”, a adaugat el, citat de news.ro.

“In sfarsit simtim ca armele primite de la partenerii nostri au inceput sa functioneze puternic. Precizia este exact cum aveam nevoie. Aparatorii nostri lovesc depozite si alte locuri importante pentru logistica ocupantilor. Si acest lucru reduce semnificativ potentialul ofensiv al armatei Rusiei. Pierderile ocupantilor vor creste cu fiecare saptamana care trece”, a mai afirmat Zelenski.

Presedintele ucrainean le-a cerut celor care au posibilitatea sa transmita adevarul despre situatia actuala in zonele ocupate, unde s-a oprit accesul la retelele de comunicare. “Astazi, publicul a descoperit ca in sudul tarii noastre, in zonele ocupate, accesul la retelele speciale, la mesagerii si YouTube a fost oprit. Fortele ruse au blocat orice posibilitate ca oamenii sa stie adevarul despre ce se intampla si despre potentialul nostru, care creste treptat”.

“Nu vom ceda pamantul nostru – intregul teritoriu suveran al Ucrainei va fi ucrainean. Oamenii trebuie sa stie asta. (…) Ocupantii n-ar trebui sa creada ca timpul lor pe aceste pamanturi este lung si ca superioritatea artileriei lor este eterna.

Fiecare criminal, tortionar si violator rus care a venit pe pamantul nostru va fi tras la raspundere. Si nu conteaza cat va dura asta. Nu va exista liniste pentru ocupanti”, a mai spus Zelenski.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

5 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

7 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

7 ore ago