Zelenski nu vrea un „armistitiu” cu Moscova: „Rusia nu vrea decat un ragaz pentru a-si recapata fortele”

externe

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut vineri noi sanctiuni din partea Occidentului in contextul atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, informeaza dpa, citata de Agerpres.

„Este necesar un nou pachet de sanctiuni europene”, a spus presedintele Zelenski intr-un mesaj video adresat studentilor irlandezi.”Agresiunea rusa nu se opreste nici macar o singura zi. Asa cum minciunile rusesti adresate lumii nu se opresc niciodata. Prin urmare, pentru toate acestea presiunea internationala asupra Rusiei nu ar trebui sa se opreasca nici macar o singura zi”, a spus presedintele Zelenski.

Presedintele ucrainean a acuzat Moscova ca a incalcat declaratia finala a summit-ului G20 din Bali, care a fost sustinuta si de Rusia, in numeroase puncte. Declaratia a subliniat importanta dreptului international si a unui sistem multilateral ca garanti ai pacii si stabilitatii. Cu toate acestea, Rusia continua sa distruga relatiile internationale in timp ce pretinde ca lupta impreuna cu toti ceilalti impotriva acestei destabilizari, a spus el. Moscova isi mobilizeaza toate resursele „pentru a deveni cel mai mare stat terorist din istorie”, a sustinut presedintele Zelenski.

Tot vineri, in declaratiile difuzate la forumul international de securitate din Halifax, Canada, presedintele Volodimir Zelenski a respins ideea unui armistitiu de scurta durata cu Rusia, argumentand ca aceasta nu ar face decat sa inrautateasca lucrurile.”Rusia urmareste acum un scurt armistitiu, un ragaz pentru a-si recapata fortele. Ar putea fi vazut ca sfarsitul razboiului, dar un astfel de ragaz nu va face decat sa inrautateasca situatia”.”O pace cu adevarat reala, durabila si cinstita nu poate veni decat din distrugerea completa a agresiunii ruse”, a adaugat el.

Casa Alba a reiterat vineri ca doar presedintele Volodimir Zelenski este in masura sa aprobe deschiderea negocierilor dintre Ucraina si Rusia, respingand orice idee de presiune in aceasta directie asupra Kievului din partea SUA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: