Zelenski: „Ucraina trebuie sa devina cea mai libera, mai moderna si mai sigura tara din Europa”

externe

Ucraina trebuie sa devina cea mai libera, mai moderna si mai sigura tara din Europa, a declarat Zelenski intr-o noua interventie video in timpul noptii de luni spre marti, indemnand la reconstructia tarii sale, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Potrivit lui Zelenski, nu trebuie sa se astepte sfarsitul campaniei militare ruse pentru a incepe reconstructia infrastructurii distruse a Ucrainei.

Remarcand ca zeci de mii de locuinte au fost distruse in zonele ce s-au aflat sub ocupatia fortelor ruse, dar care au fost recucerite treptat de trupele ucrainene, Zelenski a spus ca este necesar ca pregatirile pentru perioada de iarna sa inceapa acum, nu in ultimul rand pentru a putea asigura surse de energie fiabile.

Parti importante din economia Ucrainei au fost oprite din cauza luptelor, a amintit Zelenski, adaugand ca reconstructia Ucrainei ar trebui sa presupuna mai mult decat pur si simplu recladirea zidurilor.

Volodimir Zelenski a abordat doar in treacat recentele succese ale fortelor armate ruse in regiunea Donbas. Trupele ucrainene au fost nevoite sa se retraga duminica din orasul Lisiciansk, in timp ce armata rusa si-a pecetluit controlul asupra regiunii Lugansk, unde de saptamani de zile au loc lupte intense.

Fortele ucrainene provoaca in fiecare zi pierderi trupelor ruse, a subliniat Zelenski, adaugand: „Trebuie sa le zdrobim”. Chiar daca acest lucru va necesita timp si un „efort supraomenesc”, nu exista alternativa la aceasta daca vrem sa fim siguri ca Ucraina are un viitor, a punctat Zelenski.

Mai mult despre:

Comentarii: