Batalie crunta intre pesedisti. Zgonea anunta „MOARTEA” PSD: „Se indreapta spre prapastie”

politica

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a continuat luni dimineata sa ceara demisia sefului partidului, Liviu Dragnea, pe care l-a criticat dur.

„Astazi, imparatul este gol. PSD se indreapta cu pasi repezi si cu ochii inchisi catre prapastie. Este datoria mea sa spun lucrurilor pe nume. Functia ma obliga sa blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este datoria mea sa spun ceea ce cred si ceea ce simt si nimeni nu poate sa ma opreasca din aceasta credinta pe care o am”, a declarat Valeriu Zgonea, la sediul PSD.

De asemenea, acesta a comentat si posibilitatea ca social-democratii sa il inlocuiasca din functiile pe care le detine – presedinte executiv al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor.

„Eu ma supun deciziei colegilor mei, in asa fel incat ei sa decida ce trebuie sa faca si cine trebuie sa fie in functia de presedinte executiv sau de presedinte al Camerei Deputatilor. Sunt un om care imi cunosc limitele, sunt suficienti oameni cinstiti si corecti care pot sa asigure conducerea interimara. Este datoria noastra ca PSD sa fie modern, daca nu vrem sa ramanem un partid pe o singura voce – lauda conducatorului iubit”, a mai spus Valeriu Zgonea.

Intrebat ce va face daca va fi exclus din partid si nu va mai avea sustinere pentru sefia Camerei Deputatilor, Zgonea a declarat ca „viata merge inainte!”

„Eu cred ca mi-am facut datoria cu cinste si cu onoare, am respectat principiile si valorile social-democrate. Am spus in congres aceste lucruri, le-am repetat in interiorul partidului si le-am spus si public”, a precizat el, adaugand ca isi cunoaste limitele.

„Eu cred ca sunt suficienti de multi oameni cinstiti si corecti in acest partid care pot sa asigure conducerea interimara. Nu trebuie sa-i lasam pe cei care astazi candideaza sub povara problemelor liderilor sai. Este datoria noastra, ca Partid Social modern, daca nu vrem sa ramanem un partid cu o singure voce. Laude conducatorului iubit! Daca opinia mea nu corespunde cu opinia sutelor de mii de membri, atunci cei care mi-au dat aceasta functie trebuie sa decida daca aceasta functie corespunde principiilor si valorilor social-democrate”, a precizat Valeriu Zgonea.

El a refuzat sa raspunda daca ar fi dispus sa preia conducerea partidului. „Imi cunosc foarte bine limitele. Eu cred ca sunt suficienti de multi oameni cinstiti si corecti care pot sa modernizeze acest partid si care pot sa asigure conducerea interimara”, a mai spus el.

„PSD trebuie sa fie condus de oameni integri, decenti si responsabili. Asta e opinia mea si nu mi-o schimb. Am mai trecut prin astfel de momente. Sunt membru si voi ramane un membru fidel. Daca voi fi demis sau mi se retrage sprijinul, ma supun deciziilor lor. Tot ei sunt cei care au decis ca eu sa fiu presedinte executiv sau presedintele Camerei Deputatilor”, a mentionat Zgonea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: