Zi de foc pentru PSD. Liderii partidului fac COADA la DNA. Dau vina pe Iohannis

politica

Liderul PSD Liviu Dragnea si primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, au fost chemati luni la DNA, unde au trebuit sa astepte la coada pentru a se intalni cu procurorii. Dragnea l-a atacat pe Iohannis, sustinand ca procurorii DNA l-au chemat pentru a-i face un cadou lui Iohannis.

„Asa cum stateam la coada la paine, se sta la coada la DNA astazi. E o regie frumoasa, chiar astazi de ziua presedintelui Iohannis e un cadou frumos. (…) Am fost astazi pentru ca luni, pe 6 iunie, s-a pus in miscare actiunea penala. Bineinteles ca e o simpla coincidenta, nu are absolut niciun fel de legatura cu alegerile locale si rezultatul alegerilor. Singura mea durere, suparare este ca mama copiilor mei este tarata in acest dosar”, a afirmat Dragnea, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie.

El a sustinut ca ramas tot cu infractiunea de instigare la abuz in serviciu si a explicat ca lunea trecuta a fost pusa in miscare actiunea penala, iar marti a fost sunat avocatul. Liderul PSD a spus ca putea sa vina mai devreme la DNA, dar avocatul sau a fost plecat din tara.

Intrebat daca procurorii au asteptat sa treaca alegerile, liderul PSD a replicat: ”Credeti dumneavoastra ca se intampla in Romania asa ceva? Nu se intampla”.

”Sigur, si crimele odioase de genul celei pentru care eu sunt chemat aici — doua angajate care nu veneau pe la serviciu sau nu prea veneau pe la serviciu la o institutie pe care nu o conduceam eu — si asta trebuie pedepsita chiar cu inchisoare pe viata”, a afirmat ironic Dragnea.

De asemenea, intrebat daca ii este teama de acest nou dosar, avand in vedere sentinta din dosarul „Referendumul”, Dragnea a precizat ca a ”depasit” nivelul.

„Am inteles ca nu (creeaza noi probleme — n.r.), numai daca de la condamnare incoace mai fac vreo crima de genul acesta. Dar s-a depasit nivelul de teama. Dupa atatia ani in care… — au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, sa platesc pentru un referendum care l-a tinut in continuare pe Basescu. S-au depasit toate astea, pana la urma noi mergem inainte, eu merg inainte, pana la alegerile parlamentare am toate sansele sa raman liber. (…) Vreau sa castigam alegerile. Romanii, pana la urma, trebuie sa hotarasca daca in loc de o alimentare cu apa prefera un denunt, daca in loc de o scoala prefera un dosar, daca in loc de paine, o paine mai buna, prefera catuse. Cred ca romanii sunt cei care decid. Nu o lupta impotriva justitiei, dar o lupta pentru adevar si bunastare. Asta ne intereseaza”, a afirmat Liviu Dragnea.

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti daca l-a sunat pe presedintele Klaus Iohannis de ziua acestuia, Dragnea a spus ca nu si nici nu il va suna.

”Presedintelui Iohannis ii doresc tot ceea ce imi doreste si el mie. Nu stiu (ce imi doreste el — n.r.), dar este o urare foarte corecta si cinstita. Nu (l-am sunat — n.r.). De ce sa il sun daca ii spun public, cu toate camerele? Eu nu-l sun sa-i spun sa-si dea demisia ca are probleme cu casa. Asta nu o fac”, a afirmat Dragnea.

Si primarul reales al municipiului Craiova, Olguta Vasilescu, a ajuns tot luni la DNA. Procurorii au anuntat ca au pus sechestru pe conturile Olgutei Vasilescu, pana la suma de 902.516,29 lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: