Zi neagra pentru PSD. Imperiul Dragnea primeste prima lovitura de proportii, unul dintre oamenii de baza din afacerile sefului PSD a fost retinut

news

Administratorul fermei Salcia din judetul Teleorman, Ilie Dragne, este audiat joi la Sectia 1 de Politie, au declarat pentru Agerpres surse din Politie. 

UPDATE Ilie Dragne a fost retinut pentru 24 de ore. El ar fi acuzat de o evaziune fiscala de 200.000 de lei.

El a fost chemat la audieri in urma perchezitiilor care au avut loc joi dimineata, la ferma de porci Salcia din judetul Teleorman detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Este adevarat ca a fost retinut clientul meu. Nu va pot oferi mai multe detalii acum. Autoritatile va vor oferi mai multe relatii in legatura cu acest caz „, a spus avocata acestuia, Maria Vasii. Aceasta nu il reprezinta doar pe Ilie Dragne, ci si pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Conform surselor mentionate, verificarile la ferma de porci din comuna Salcia s-au incheiat inainte de ora pranzului.

Parchetul instantei supreme a anuntat, joi dimineata, ca politistii din Capitala si din opt judete fac perchezitii la 80 de adrese — locuinte si sedii ale unor societati din domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor — intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro.

Procurorii au stabilit ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, au fost mentionate in contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunuri si conturilor bancare ale persoanelor suspectate in acest dosar, mai preciza Parchetul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: