Ziua in care vedetele minciunilor de la Antena 3 pot fi umilite de Kovesi. Curtea de Apel Ploiesti decide suma pe care trebuie s-o plateasca sefei DNA ca daune

news

Judecatorii Curtii de Apel Ploiesti sunt asteptati sa sepronunte, marti, in procesul intentat de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, postului de televiziune Antena 3 si mai multor angajati si colaboratori ai acestuia.

Instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, a decis in 2015 ca sefa DNA saprimeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a cerut despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu care i-au fost aduse pe postul TV, anunta News.ro.

Curtea de Apel Ploiesti a stabilit pentru 20 martie termenul de pronuntare in dosarul deschis de sefa DNA impotriva postului Antena 3 si a unor angajati a acestuia si care are ca obiect „actiune in raspundere delictuala„.

In urma cu cinci zile, in 15 martie, instanta a respins o cerere de recuzare depusa de unul dintre parati, dar si o cerere de abtinere formulata de una dintre judecatoarele care fac parte din completul de judecata.

Curtea de Apel Ploiesti – a treia Curte de Apel dupa cea din Bucuresti si cea din Pitesti pe rolul careia a ajuns procesul dintre Laura Codruta Kovesi si Antena 3 – trebuie sa ia o decizie in acest dosar in conditiile in care in luna ianuarie a acestui an Laura Codruta Kovesi a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere privind tergivesarea procesului, plangere care a fost admisa.

Sefa DNA a cerut ICCJ sa dispuna continuarea procesului dupa ce, in decembrie anul trecut, acesta fusese suspendat prin decizie a judecatorilor de la Curtea de Apel Ploiesti.

In 16 octombrie2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa primeasca 250.000 de lei daune morale, in dosarul in care a dat in judecata Antena 3, cerand despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu care i-au fost aduse pe post.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte actiunea Laurei Codruta Kovesi si a obligat in solidar Antena 3 si pe Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor si Razvan Savaliuc sa-i plateasca procurorului-sef al DNA 250.000 de lei.

Decizia de atunci a fost atacata cu apel, acesta judecandu-se initial la Curtea de Apel Bucuresti. Ulterior, dosarul a fost stramutat, la cerera paratilor, de la Curtea de Apel Bucuresti la Curtea de Apel Pitesti, iar de acolo la Curtea de Apel Ploiesti.

Laura Codruta Kovesi a fost prezenta la mai multe sedinte de judecata la Curtea de Apel Ploiesti, de fiecare data sefa DNA fiind asistata de avocat. Aceasta nu s-a adresat niciodata instantei de judecata si a refuzat sa dea declaratii presei pe tema acestui proces.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: