Ciolos avertizeaza in legatura cu „cea mai mare PROVOCARE” cu care se va confrunta Romania dupa alegeri

politica

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca provocarea cea mai mare pentru perioada de dupa alegeri este de a se evita crearea unei falii intre cei care accepta sa voteze persoane controversate si cei care doresc reforme si integritate.

„Provocarea cea mai mare pentru noi, in perioada care vine, este sa evitam si sa reducem pe cat posibil riscul unei falii intre doua Romanii, intre acea parte din Romania care, din diferite motive, care pot fi discutate, obiective sau subiective accepta sa voteze astfel de oameni (n.r. — persoane controversate) si acea parte a Romaniei care isi doreste schimbare, care isi doreste reforme si care isi doreste aplicarea unor criterii de integritate, de bun simt, care nu pot fi legiferate si nu e cazul sa fie legiferate. Provocarea cea mai mare pentru un viitor Guvern si pentru partidele politice este sa contribuie la eliminarea sau macar la reducerea acestui risc de falie, care poate fi creat in mod artificial prin comportamentul pe care il au fortele politice”, a spus Ciolos, la o dezbatere organizata de Grupul de Dialog Social.

De asemenea, Ciolos a adaugat ca nu va accepta oameni cu probleme de integritate intr-un viitor Guvern asa cum a procedat si cu Executivul pe care l-a condus pana acum.

„In mod clar, pentru mine, intr-un Guvern pe care l-as conduce sau din care as face parte, in masura in care as avea un cuvant de spus — si clar ca si prim-ministru cred ca as avea un cuvant de spus — nu as putea sa accept sa lucrez cu persoane asupra carora planeaza acest gen de suspiciuni rezonabile si acesta este principiul pe care l-am si aplicat si in acest an. (…) Aceleasi principii, care de altfel sunt explicate si in platforma (Romania 100 — n.r.), le-as aplica si la un Guvern pe care l-as conduce cu atat mai mult cu cat el ar fi sustinut de partide si, in acceptiunea mea, un Guvern nu se poate constitui doar prin impunerea anumitor oameni de catre partide spunand aceasta persoana cu numele si prenumele acesta trebuie sa faca parte din Guvern.

Cred ca si prim-ministrul trebuie sa aiba un cuvant, chiar ultimul cuvant asupra persoanelor, respectiv asupra indivizilor — nu vorbesc aici de proportii, de reprezentare a unui partid sau altul in functie de negocierile din eventuala coalitie sau alianta—, dar asupra persoanelor si nu numai pentru a ma asigura de integritatea lor, dar si pentru ca din punctul meu de vedere Guvernul trebuie sa fie o echipa”, a explicat seful Executivului, potrivit Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: