Firea anunta ca va interzice Uber si Taxify in Bucuresti. Reactii dure: „Ce mafioti au pus mana pe orasul asta”

news

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitala.

Conform unui comunicat al Primariei, reprezentantii asociatiei i-au prezentat edilului Capitalei o serie de revendicari ale asociatiilor taximetristilor licentiati.

Acestia reclama, printre altele, ”concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie”.

Firea a garantat ca vor fi luate toate masurile legale, astfel incat legislatia de specialitate in vigoare sa fie respectata de toti cei care practica activitatea de taximetrie in Capitala.

”Vom promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere, si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene.

Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament. Ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate”,  a spus Firea, citata de Stirile Pro TV.

De asemenea, conform noulului regulament, ”operatorii de taxi vor fi obligati sa aiba o tinuta civilizata, un limbaj adecvat, masini curate si care sa garanteze siguranta cetatenilor”.

Primarul General atrage atentia ca persoanele care practica ilegal acesta activitate nu garanteaza siguranta cetatenilor, nefiind supuse niciunui control legal.

La inceputul acestui an, zeci de taximetristi au protestat impotriva companiei Uber, in Bucuresti.

Jurnalistulo Mircea Marian a comentat dur anuntul Gabrielei Firea.

„Mafia! Firea a anuntat ca vrea sa interzica Uber si Taxify: „Vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi”.

Mafia. Nefericita asta e de 18 luni primar si nu s-a schimbat nimic in bine in serviciul de taximetrie. Fara Uber ar fi fost situatii in care efectiv nu ne-am fi putut deplasa si am fi pierdut curse aeriene sau de autobuz. Ce mafioti au pus mana pe orasul asta”, a scris Marian pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: