Un calcul simplu: cat platesc romanii pentru salariile Olgutei Vasilescu, ale „fostului barbatoi” si ale „actualul amantloc”

news

Revoltat de decizia autoritatile de a suspenda ajutorul de handicap pentru o tanara bolnava de scleroza multipla, jurnalistul Grigore Cartianu aminteste cati bani cheltuie statul roman pentru salariile ministrului Muncii, Olguta Vasilescu, si ale apropiatilor sai.

„Ce lacuste lacome au pus mana pe tara asta! Ce termite nenorocite, fara cap si fara suflet! Ce creaturi vorace, dotate cu o gura mare si cu un imens stomac!

Pe ministresa Volguta, care e si deputata, o platim cu vreo 10.000 de euro pe luna (spagile nu se pun, pe astea le vom afla din dosarele DNA).

Pe fostul barbatoi al Volgutei il platim cu 13.600 de euro pe luna. L-a plasat Vulpea Roscata „vice” la ASF, unde-s lefurile mari, chiar daca individul nu avea nicio pregatire in domeniul financiar. Vreo 4.000 de euro din acest frumos purcoi de bani ii revin Volgutei, ca pensie alimentara.

Pe actualul amantloc al Volgutei, senator, il platim tot cu vreo 10.000 de euro pe luna. L-a plasat Vulpea Roscata sef de comisie parlamentara, sa dea la temelia DNA (caci DNA isi permite sa ancheteze manariile Volgutei).

Sa recapitulam: Volguta + fostul ei barbatel + actualul ei amantloc ne scot din buzunar, lunar, aproape 35.000 de euro. Plus pensiile speciale (aka nesimtite) pe care si le-au asigurat pana la adanci batraneti”, a scris Grigore Cartianu pe Facebook.

In acest timp, ministerul Volgutei – care, teoretic, e al Muncii si PROTECTIEI SOCIALE – suspenda pe trei ani ajutorul de handicap al unei bolnave de scleroza multipla, pe motiv ca femeia a realizat si alte venituri. Si anume: a incasat 260 de lei (o singura data, nu lunar!) de la o editura, pentru ca a publicat un volum de poezii. Ajutorul de handicap al femeii nu era de zeci de mii de euro, ca veniturile clanului Vulpii Roscate, ci de 39 de lei pe luna.

Maricica Belearta Mononoke, o tanara bolnava de scleroza multipla, acuza ca va ramane fara pensia de invaliditate pentru ca primit 230 lei dupa ce a publicat un volum de poezii.

„In 2014 am inceput sa iau pensia de hadicap, care initial a fost 300 de lei, apoi 450, iar acum 520 de lei. Cealalta problema este cu ajutorul de handicap pe care il iau din 2013. Din 2013 pana in 2016 am avut gradul II de handicap. Pe atunci eram mai bine. Din 2016 imi aparusera parezele, eu am pareza pe partea stanga in fata si anul acesta am mai descoperit patru. Deci traiesc cu cinci pareze. Zambesc numai cu jumatate de gura. A scazut gradul de handicap de la II la III dupa cinci ani de grad II. (..) La mine pe scrisoare scrie ca pot sa merg neajutata mai putin de 500 de metri. Lor li s-a parut ca m-am vindecat si anul acesta primesc iar decizia cu 39 de lei pe luna. Eu cred ca absolut nimeni nu citeste scorurile de pe acte. Nu exista niciun neurolog in comisie. Sunt doar medici de familie si generalisti acolo, care habar nu are ce inseamna boala neurologica”, a declarat Maricica Belearta Mononoke pentru Mediafax.

Femeia a povestit ca a scris un volum de poezii in 2015, iar dupa ce cartea a fost publicata a primit 230 lei. Recent, a primit o instiintare referitoare la veniturile incasate.

„Pentru ca am publicat cartea aia, am primit ca am venituri ilicite, pentru ca eu nu am drept de munca. Am primit 230 de lei pe carte. Nu inteleg ce o sa imi opreasca, pentru ca nu inteleg ce scriu ei. Ori taie pensia de 520 de lei, ori se cumuleaza ceva din pensia mea. Habar nu am despre ce este vorba si nimeni nu poate sa explice pentru ca nimanui nu s-a intamplat asa ceva in nici 1.000 de ani. De la stat primesc 520 de lei, plus 39 lei ajutor de handicap. Pastilele mele, care nu sunt date de stat, costa 7.000 de euro pe luna. Sunt din programul national sponsorizat de spital. Daca nu ar fi fost programul, noi nu am fi vorbit pana acum.

Statul nu a avut niciodata grija de mine. De fiecare data, rad de mine si ma intreaba: Cine e bolnavul?. Nu mai am chef sa mai lupt. (..) 90% din bolnavii din tara, cu care am vorbit, asta nu mai vor sa faca nimic. Unii spuneau: bine ca sunt 39 lei, daca nu erau deloc?”, a mai spus tanara.

Surse ministeriale au precizat ca cei 520 lei reprezinta pensia de invaliditate, dupa ce a fost declarata, la cerere, inapta de munca. Sursele citate sustin ca au fost demarate verificari la directiile de specialitate pentru a se stabili concret care este situatia femeii.

Dupa ce cazul a aparut in spatiul public, Tudor Pop, deputat USR Bucuresti, a anuntat ca va sesiza Ministerul Muncii si pe cel al Sanatatii, analizand si posibilitatea schimbarii legii.

„In anul 2016 o Comisie de Sanatate din cadrul DGASPC Suceava a decis in mod discretionar ca boala ei este reversibila (nu exista asa ceva!), incadrand-o la ajutor de handicap gr. 3. Adica 39 de lei pe luna.(..)Voi depune o dubla interpelare atat la Ministerul Muncii cat si la Ministerul Sanatatii si voi cere o ancheta care sa analizeze criteriile dupa care un bolnav de SM a fost trecut de la gr.2 la gr. 3 ajutor de handicap. Voi analiza alaturi de colegii mei din Comisiile de Sanatate si Munca oportunitatea modificarii legii, astfel incat si persoanele pensionate pe caz de boala sa poata presta diferite activitati profesionale, permitand astfel un venit cumulat”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: