Incoltit pentru ca a permis mitingurile neo-naziste, ministrul francez de interne Darmanin incearca sa le interzica

externe

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a declarat, marti, ca le-a cerut prefectilor locali sa interzica demonstratiile extremistilor de dreapta, dupa ce a fost criticat pentru ca au permis in weekend ca sute de activisti imbracati in negru sa marsaluiasca prin Paris, potrivit France 24.

„Vom lasa instantele sa decida daca jurisprudenta permite aceste demonstratii”, a declarat Darmanin Adunarii Nationale, camera inferioara a parlamentului.

La mars au participat cateva sute de membri ai unor grupari de extrema dreapta, defiland cu steaguri si scandand sloganuri pentru a comemora moartea in 1994 a unui activist de extrema dreapta, Sebastien Deyzieu.

Permiterea marsului a atras o noua runda de critici intr-un moment in care autoritatile au luat masuri impotriva oamenilor care faceau zgomot prin lovirea unor oale si tigai, sau ii interpelau pe membrii guvernului la protestele impotriva reformei pensiilor a presedintelui Emmanuel Macron.

Unele regiuni au interzis chiar „dispozitivele portabile de producere a zgomotului” pentru a-l proteja pe Macron de zgomot.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: