Luni – Ultimele zboruri ale aeronavelor MiG-21 LanceR. Ceremonii simultane la Campia Turzii si Borcea

news

Ultimele zboruri ale aeronavelor MiG-21 LanceR vor avea loc luni, Ministerul Apararii organizand cu aceasta ocazie si o ceremonie de retragere, scrie Agerpres.

Aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Fortelor Aeriene Romane vor fi scoase din serviciu in baza Hotararii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din 18 mai 2022, pentru aprobarea Memorandumului privind „Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR si tranzitia accelerata la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Fortelor Aeriene Romane”.

Astfel, luni, incepand cu ora 11,00, se vor desfasura simultan ceremonii in Baza 71 Aeriana „General Emanoil Ionescu” Campia Turzii si in Baza 86 Aeriana „Locotenent Aviator Gheorghe Mociornita” Borcea, care se vor finaliza cu decolarea ultimelor aeronave MiG-21 LanceR aflate in exploatare catre Baza 95 Aeriana „Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu” Bacau, unde vor fi retrase din serviciu.

Incepand cu ora 12,00, Baza 95 Aeriana „Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu” din Bacau isi deschide portile pentru toti pasionatii de aviatie. Intrarea este libera, iar publicul va putea urmari sosirea, trecerea la verticala aeroportului si aterizarea aeronavelor MiG-21 LanceR decolate de la celelalte doua baze aeriene si va putea vizita muzeul unitatii.

„Fortele Aeriene Romane vor continua sa execute Serviciul de lupta permanent Politie Aeriana cu aeronavele F-16 din dotare, sprijinite de aeronavele aliate dislocate in Romania, in cadrul misiunii de Politie Aeriana Intarita (enhanced – Air Policing), sub comanda NATO. De asemenea, sistemele de aparare aeriana cu baza la sol vor continua sa execute misiunile de Politie Aeriana sub comanda nationala, precum si in cadrul Sistemului NATO Integrat de Aparare Aeriana si Impotriva Rachetelor (NATO Integrated Air and Missile Defence System)”, a informat zilele trecute Ministerul Apararii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: