news

5 ani de la moartea lui Andrei Gheorghe. Unul dintre ultimele mesaje: „Va blestem conducatori ai Romaniei si-n puscarie daca v-as baga pe toti, cu nimenea nu as gresi”

Pe 19 martie 2023 se implinesc cinci ani de la moartea lui Andrei Gheorghe. Intr-unul dintre ultimele sale mesaje postate pe retelele de socializare, el i-a „blestemat” pe conducatorii Romaniei.

„Sunt obosit. Am fost ‘generatia de sacrificiu’ si am crezut ca dupa un drum lung si greu o sa ajungem intr-o poiana cu soare si flori. Dar nu a fost asa. Drumul nu ducea nicaieri si intr-o zi satui de foame si mizerie ne-am revoltat, ne-am ucis conducatorii si am crezut ca dupa un alt drum lung si greu o sa ajungem la malul unei ape dulci.

Apa insa e salcie, terenul mlastinos si cei mai nevolnici si netrebnici dintre noi se rasfata in calesti scumpe, copiii lor ni se urca in cap si danseaza tontoroiul iar parintii nostri mor incet de piocianic.

Fratii fug scarbiti si-si cauta fericirea in alte zari. Speranta a lesinat batuta de jandarmi, Infinitul lucreaza la un mall, iar eu imi numar firfireii si ma gandesc daca-mi ajung de o funie mai sanatoasa.

In fata nu vad nimic decat bezna si intuneric, in jurul nostru doar mizerie si dezmat si nu mai pot si nu mai am rabdare. Am inima uscata si-n gura gust de cenusa.

Va blestem conducatori ai Romaniei si-n puscarie daca v-as baga pe toti, cu nimenea nu as gresi. Va blestem cu spitalele, scolile, soselele, spagile, infumurarile si prostia voastra agresiva. Va blestem sa muriti stand la coada, sa traiti din salariu si sa va petreceti batranetea cu o pensie obisnuita, intr-un oras obisnuit, cu doi copii obezi si beti in sufragerie si cu parintii in intretinere pe veci. Sint obosit si drumul nu se mai zareste”, scria Andrei Gheorghe.

Andrei Gheorghe s-a nascut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti (sectia rusa-engleza).

Si-a inceput activitatea jurnalistica in 1991, ca reporter special la Radio Constanta, unde a ramas pana in 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanta (1993-1996): ‘Videomania’, ‘Vineri 13’ si ‘Midnight Killer’. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio ’13-14′, realizata la Pro FM Bucuresti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat si emisiunea ‘Lantul Slabiciunilor’.

In 2002 si 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea ‘Gheorghe’ si a reluat emisiunea ’13-14′, mai intai la Radio 21, si apoi la Radio Total (2005-2006).

A avut un rol secundar in filmele ‘Amen’ (2002) al lui Costa Gavras, ‘Tinerete fara tinerete’ (2007) al lui Francis Ford Coppola si a colaborat cu trupa de hip hop ‘Parazitii’ pentru albumul ‘Irefutabil’. A mai realizat un scurtmetraj in 2008, numit ‘Dubla personalitate’.

In 2006, a publicat volumul ‘Midnight Killer – Banalitatea s-a nascut la oras’, insotit de un CD audio in colectia ‘Ego Publicistica’ de la Editura Polirom.

In 2004, a devenit consilier media si realizator de emisiuni (‘Politica, frate!’ si ‘Am o stire pentru tine!’) la Realitatea TV, post cu care a incheiat colaborarea in mai 2008. Andrei Gheorghe a fost initial suspendat de conducerea postului Realitatea TV, la 18 mai 2008, in urma unui incident in care realizatorul TV a fost filmat avand o altercatie cu agentii de circulatie care il oprisera in trafic.

A scris la ‘Academia Catavencu’ si in ghidul ’24-FUN’. In afara de realizarea de emisiuni radio si TV, a detinut functii de conducere la posturile unde a lucrat: director de programe la Radio Sky Constanta si Pro FM Bucuresti, director de programe al trustului Media Pro, consilier in probleme de marketing la Antena 1 Bucuresti. La 16 martie 2009, a revenit in trustul Realitatea-Catavencu, unde a fost realizatorul emisiunii ‘Cu Gheorghe si Mihaiu’ de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show romanesc difuzat la postul TV Kanal D: ‘Rataciti in Panama’.

La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat functia de consilier al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post pana la 26 februarie 2010, cand Ministerul Finantelor a incetat relatiile contractuale cu acesta.

A realizat emisiunea ‘Clubul de poker’ la postul Prima TV in Romania (septembrie – decembrie 2010) si ‘Salutare Natiune’ pe canalul Prime in Republica Moldova (Chisinau) (2010-2011). In cursul anului 2012, a realizat emisiunea-interviu ‘Oameni si oameni’ la postul The Money Channel.

Din 2014 pana in 2016, a revenit la radio, la PRO FM, realizand un matinal alaturi de GreeG. In anul 2017, Andrei Gheorghe a participat la dezbaterea ”Film si Politica”, desfasurata in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), potrivit site-ului oficial, tiff.ro.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

O oră ago

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana…

40 de minute ago

Astazi este ultima zi. Apelurile lui Ciolacu si Firea au fost degeaba, Piedone a plecat in vacanta in loc sa-si retraga candidatura

Cristian Popescu Piedone este plecat in vacanta, in ultima in zi in care ar fi…

4 ore ago

„Specialistii” lui Piedone: Sefa auditului intern din Primaria Sector 5 si-a luat bacalaureatul la 33 de ani. Piedone, la 32 de ani

Sefa Serviciului Audit Intern din cadrul Primariei Sector 5, Adriana Narcisa Dicu, a obtinut diploma…

5 ore ago