externe

7 indivizi inculpati pentru moartea lui Diego Maradona: „Omor cu premeditare”. Risca intre 8 si 25 de ani de inchisoare

Cele sapte persoane inculpate pentru moartea lui Diego Maradona, anul trecut in noiembrie, acuzate pana acum de omucidere involuntara, sunt urmarite de acum inainte pentru omucidere voluntara si risca intre 8 si 25 de ani de inchisoare, au anuntat surse judiciare, citate de AFP.

Prin aceasta schimbare de incadrare, Parchetul considera ca moartea lui Maradona nu a fost rezultatul unei erori profesionale sau al unei neglijente a echipei medicale care s-a ocupat de „El Pibe d’Oro”, ci ca medicii si ingrijitorii nu au facut nimic pentru a impiedica moartea sa, atunci cand aceasta s-a produs.

„Dupa atata nedreptate, cercul s-a inchis. Cea mai importanta este schimbarea acuzatiei in omor cu premeditare”, a declarat pentru AFP un membru al Parchetului din San Isidoro (suburbia capitalei Buenos Aires), responsabil cu ancheta.

Aceasta agravare a acuzatiilor este legata de publicarea, la inceputul lunii mai, a unui raport al expertilor, care concluziona ca Maradona a fost „abandonat in voia sortii'” de echipa sa de asistenta medicala, al carei tratament „inadecvat, deficitar si imprudent” a condus la o agonie lenta.

„Semnele de pericol de deces pe care le-a prezentat au fost ignorate”, au estimat cei 20 de experti, inclusiv medicii legisti care au efectuat autopsia si specialistii din diferite discipline medicale, iar ingrijirea medicala acordata a fost „afectata de deficiente si nereguli”.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul si inima, a murit in urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar cateva saptamani dupa o operatie pe creier, pentru indepartarea unui cheag de sange.

Sapte persoane au fost acuzate de procurorul din San Isidoro: neurochirurgul Leopoldo Luque, principalul acuzat, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un barbat si o femeie) care l-au ingrijit pe Maradona inaintea mortii sale, precum si supraveghetorul acestor asistenti medicali si un medic coordonator al internarii la domiciliu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

5 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

5 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

5 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

5 ore ago