„O sa dau cu bata, nu mai inghit astfel de comportament”. Orban face ordine in PNL, razvratitii s-au ascuns

politica

Presedintele PNL Ludovic Orban i-a avertizat, in prima sedinta a BEx al partidului, pe liberalii care il contesta ca va lua masuri si va pune in aplicare statutul formatiunii, au declarat surse politici. Liderul liberal le-ar fi spus acestora ca „va da cu bata”.

Prima sedinta de luni a Biroului Executiv al PNL, dupa esecul referendumului, a fost una tensionata. Orban, i-a criticat pe contestatarii acestuia, sustinand ca „nu mai inghite astfel de comportament” si a avertizat ca „va da cu bata” si ca va aplica statutul partidului, au delcarat surse politice, pentru Mediafax.

Mai multi deputati PNL liberali, cum ar fi Nicolae Giugea, Ioan Balan au cerut sanctiuni impotriva colegilor care sunt nemultumiti de presedintele PNL, Ludovic Orban, au adaugat sursele mentionate.

Deputatul PNL, Florin Roman, a reprosat ca Alina Gorghiu si colegii din grupul #Ajunge nu au venit sa isi sustina punctul de vedere.

„Prin acest atac la PNL a facut jocul PSD si a pierdut votul meu pentru alegerile europarlamentare”, ar fi spus in interiorul sedintei Florin Roman, potrivit surselor politice.

De asemenea, certuri ar fi existat si pe grupul de whatsapp al deputatilor PNL. Liberalul Mihai Voicu l-a acuzat pe secretarul general al partidului, Robert Sighiartau, ca a supus formatiunea deciziilor bisericii din care face parte, cerandu-i acestuia demisia. In schimb, Sighiartau a anuntat, in timpul Biroului Executiv al PNL, ca nu va cere nicio sanctiune pentru Mihai Voicu.

Deputatul PNL, Ion Stefan, au criticat-o pe Alina Gorghiu, in absenta acesteia pentru mesajul transmis duminica, prin care a atacat conducerea partidului. Si liberalul Dan Vilceanu a acuzat-o pe senatorul PNL Alina Gorghiu, ca „a gasit protocolul cu coalitia pentru familie” semnat de Gheorghe Falca si Ilie Bolojan, insa aceasta a fost de fata la intrunirea in care a fost incheiat protocolul.

Vicepresedintele PNL Adrian Oros i-a luat apararea lui Ludovic Orban, acesta precizand, in timpul sedintei de luni a BEx, ca acuzatiile si criticile impotriva conducerii PNL nu vin de la persoane care se implica in partid, ci de la persoane care nu au in spate rezultate vizibile, conform surselor politice.

Liberalii Adriana Saftoiu, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Iulia Scantei, Mara Calista, Cezar Preda si Catalin Predoiu au postat duminica seara, pe Facebook, un mesaj comun impotriva conducerii PNL, despre care spune ca dezbina si propune o politica retrograda.

„Conducerea PNL a aruncat partidul intr-o noua aventura si catre un nou esec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu uneste, ci dezbina. Nu modernizeaza, ci propune o politica retrograda. #ajunge”, se arata in mesaj.

Fostul presedinte al PNL Alina Gorghiu a negat, luni, ca ea ar fi semnat in 2016 protocolul cu reprezentantii Coalitiei pentru Familie pentru sustinerea referendumului pentru familie. Ea a publicat ultima fila a documentului, in care apar semnaturile lui Ilie Bolojan si a lui Gheorghe Falca.

”O minciuna ca am semnat acest protocol. Mi-era usor sa o fac, dar nu am vrut. Colegii mei, Ilie Bolojan si Gheorghe Falca si-au asumat semnarea acestui protocol dupa un vot in BPN in 2016 de la care am plecat din sala. Si atunci, si acum, cred ca reglementarea din Codul Civil a casatoriei este acoperitoare. Uite in cea de-a doua poza cum arata semnatura mea”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

In 2016 Partidul National Liberal si Coalitia pentru Familie au semnat un protocol cu privire la organizarea referendumului national pentru revizuirea Constitutiei referitor la redefinirea notiunii de familie.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflati pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anuntat luni rezultate partiale ale referendumului pentru familie, dupa centralizarea a 99,8% din sectiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar impotriva 6,46% din cei prezenti la urne.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: