Detestatul Toader, la un pas de a fi revocat din functia de rector. Rovana Plumb intervine abuziv pentru a-i salva pozitia

news

Ministrul interimar al Educatiei, Rovana Plumb, a avizat negativ noua carta universitara propusa de Senatul Universitatii Al.I. Cuza din Iasi. Aceasta prevede ca rectorul poate fi demis daca afecteaza imaginea universitatii.

Potrivit unor surse citate de Edupedu.ro, presedintele Senatului universitatii din Iasi doreste sa candideze pentru functia de rector, care in acest moment este ocupata de detestatul Tudorel Toader.

Unul dintre motivele enumerate de Ministerul Educatiei in actul de respingere a cartei este legat chiar de posibilitatea demiterii mult mai facile a rectorului, pe care Senatul universitatii a introdus-o in carta. Urmatoarele alegeri sunt in 2020, insa o eventuala demitere a lui Tudorel Toader ar grabi preluarea conducerii universitatii.

Silvian-Emanuel Man, presedintele Ligii Studentilor Iasi si reprezentantul studentilor de la Drept in senatul universitatii, declara pe 22 octombrie pentru Edupedu.ro ca “exista profesori si studenti care contesta actiunile lui Tudorel Toader. In special dupa Ordonanta 92, a existat un val de respingere a persoanei sale, insa in general studentii prefera ca el sa nu se mai intoarca niciodata la universitate in calitate de rector”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: