Rares Bogdan, noi dezvaluiri in cazul „Mita pentru Tariceanu”. Un ministru din Guvernul Dancila a luat si el spaga

news

Realizatorul Realitatea TV Rares Bogdan anunta ca un noul dosar de luare de mita al lui Calin Popescu Tariceanu apare si numele actualului ministru al Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici. O parte din spaga care alocata pentru aceasta afacere ar fi ajuns si la Teodorovici.

„Dosarul Microsoft bubuie rau, sursele vorbesc de mita de 10% dintr-un contract pentru licenta, 2 milioane de dolari incasate de Tariceanu. 20 decembrie 2006, Microsoft a trimis o scrisoare catre domnul Tariceanu, in care ii spunea ca au trecut 20 de zile de cand guvernul nu respecta contractul pentru licenta.

Un martor protejat sustine ca Victor Malinovschi a infiintat mai multe off-shore-uri, cu scopul de a scoate din Fujitsu, care vindea licentele de servicii fictive, sumele de bani necesare unor mite pentru oameni din guvern. S-au virat 2,7 milioane de dolari, care urmau sa plateasca mita catre Tariceanu si Teodorovici”, a spus Rares Bogdan la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firma austriaca pentru a interveni pentru inchierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie. Suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore.

„Procurorii desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala cu sume de bani provenite de la o firma care ar fi obtinut contracte comerciale importante de la statul roman. Dosarul s-a constituit in anul 2018, in urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autoritatilor judiciare austriece”, arata procurorii DNA.

Potrivit sursei citate, Tariceanu ar fi primit indirect in perioada 2007-2008, cand era premier, mita de aproape 800.000 de dolari de la o companie austriaca pentru ca in schimb sa intervina pentru inchierea unor acte aditionale la un contract comercial derulat de companie. Suma primita de Tariceanu ar reprezenta 10 la suta din valoarea acestor acte si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore.

In dosar sunt urmarite penal si alte persoane pentru complicitate la luare de mita.

Procurorul DNA a transmis procurorului general documentele necesare pentru a sesiza Senatul. Tariceanu poate fi urmarit penal doar daca Senatul isi da acordul in acest sens

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: