Inca un motiv de panica pentru Dragnea: „Ancheta din Brazilia ar putea prinde o viteza extrema. Noul presedinte al tarii uraste socialistii corupti”

analize

Dan Alexe, scriitor si jurnalist, atrage atenmtia asuora unui lucru mai putin remarcat de care ceilalti ziaristi si analisti. Un alt motiv de panica pentru Dragnea ar fi ca noul presedinte al Braziliei ii uraste pe „socialistii corupti”: „simpla idee ca un socialist dubios si-a cumparat vile pe-acolo cu bani furati ii starneste un rictus de pradator”. 

„Un lucru mai putin remarcat printre toate cele care justifica panica lui Dragnea si dorinta lui absoluta de a obtine amnistie si gratiere, este faptul ca in Brazilia, unde ancheta care il vizeaza pentru spalare de bani cam taragana, a venit la putere fascistul de Bolsonaro…

Or, nimic nu uraste ala mai mult decat un socialist corupt. El a inceput deja sa curete justitia, iar simpla idee ca un socialist dubios si-a cumparat vile pe-acolo cu bani furati ii starneste un rictus de pradator. Nu ne place noua extremismul unui asemenea om, dar daca da el o viteza extrema anchetei?”, a scris Alexe pe Facebook.

Jair Bolsonaro, care a candidat din partea Partidului Social Liberal, a castigat alegerile prezidentiale, cu 55% din voturi, la sfarsitul lunii octombrie 2018.

Campania lui Jair Bolsonaro s-a bazat pe promisiunea de eradicare a coruptiei si scadere a nivelului ridicat de criminalitate. „Nu putem continua sa sustinem comunismul. Vom schimba destinul Braziliei”, a declarat Bolsonaro dupa ce a castigat alegerile

Jair Bolsonaro, fost capitan de armata, a promis o ruptura radicala cu deceniile de politica de stanga si de centru-dreapta din Brazilia, cea mai mare putere din America Latina.

Jair Bolsonaro il inlocuieste pe conservatorul Michel Temer si devine primul sef de stat de extrema-dreapta care ajunge la putere in Brazilia prin vot..

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: