PSD ii plange de mila ucigasului din Medias: „L-au tratat ca pe un animal la inchisoare”. Nu vor sa renunte la recursul compensatoriu

news

Reprezentantii PSD nu au de gand sa renunte la recursul compensatoriu nici dupa crima oribila de la Medias. Deputatul PSD Oana Florea sustine ca ucigasul a fost tratat „ca un animal” in inchisoare.

„Efectele cred ca ar fi fost aceleasi si daca ar fi stat un an in plus in inchisoare. Cat sa ii tii acolo ca sa ai garantia ca ii recuperezi? Inainte sa ne plangem de mila trebuie sa ne gandim la solutii. Faptul ca iei un om din societate, un om periculos, indiferent ce infractiuni ar fi facut si il tii acolo, il tratezi aproape ca pe un animal si ai pretentia, cand ii dai drumul, sa se comporte ca un om”, a declarat Oana Florea, deputat PSD, pentru Digi24.

Tot de legea recursului compensatoriu a beneficiat si talharul care a atacat o tanara in scara unui bloc din Alba Iulia in luna noiembrie anul trecut. La acea vreme, deputatii PSD Florin Iordache si Nicusor Halici nu au vreo remuscare, aminteste Adevarul.

Intrebat de „Adevarul“ daca simte vreo responsabilitate morala fata de victima de la Alba Iulia, in conditiile in care se numara printre parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu, deputatul PSD Florin Iordache a spus: „In niciun caz. Legile sunt facute pentru a fi respectate. De legea recursului compensatoriu au beneficiat mii de oameni, nu doar acest nebun care a incalcat legea“.

Nici deputatul PSD Nicusor Halici, presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, nu avea vreun regret. „Si daca nu exista legea recursului compensatoriu, cel care a lovit-o pe tanara n-ar mai mai fi facut acest gest cand s-ar fi eliberat la termen? Nu are nicio legatura gestul cu legea. E vorba de genomul uman, cu parere de rau o spun, cu regrete. Pana la urma, ne-a obligat CEDO sa facem acesta lege. Daca nu, ar trebui sa platim“, a spus Nicusor Halici pentru „Adevarul“.

Recidivistul din Alba care a injunghiat mortal in noaptea de sambata spre duminica un tanar in fata unui club din Medias a beneficiat de 408 de zile castigate in urma aplicarii legii privind recursul compensatoriu. Rusu Marius, in varsta de 30 de ani, a fost eliberat conditionat in luna mai 2018, dupa aproape 10 ani de inchisoare. Rusu Marius a fost condamnat in 2010, la 13 ani de inchisoare, pentru tentativa de omor si tentativa de omor deosebit de grav.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: