Inca un deputat PSD evadeaza din Grupul Infractional Dragnea. Demisie din partid, Dragnea pierde majoritatea in Camera Deputatilor

politica

Deputatul PSD Georgian Pop a anuntat, joi, ca demisioneaza din PSD si urmeaza sa se inscrie in Pro Romania.

Georgian Pop a fost, in legislatura trecuta, sef al Comisiei de control a SRI. In urma cu cateva zile a demisionat din PSD si fostul premier, Mihai Tudose.

”Decizia pe care am luat-o astazi vine dupa o lunga perioada de reflectie si dupa consultari cu oamenii alaturi de care am facut politica social democrata in ultimii 20 de ani.

Concluzia la care am ajuns este ca, dupa 20 de ani, nu ma mai regasesc in modul in care se face politica in PSD. Am facut parte din echipa de conducere a PSD care a castigat alegerile din 2016, am realizat un capitol important din Programul de guvernare, dar, din pacate, viziunea mea politica difera fata de modul in care actuala echipa de conducere a inteles sa guverneze.

Cei care conduc astazi PSD nu inteleg ca prin politica trebuie sa unesti oamenii. Ei aleg ca prin politica sa ii divizeze. De cand este presedintele PSD, Liviu Dragnea a divizat intreaga societate, inclusiv viata interna de partid.

Sunt deputat ales in Bucuresti, intr-o echipa de oameni alaturi de care am lucrat cu placere. Din pacate, Liviu Dragnea a divizat inclusiv organizatia de la Bucuresti si a alimentat conflicte intre colegi, intre membrii aceleiasi echipe, asa cum nu s-a intamplat niciodata. Ultimele 24 de ore sunt elocvente.

Politica nu se face cu pumnul!

Din pacate, politica pumnului in masa a dus ca PSD sa fie astazi un partid din ce in ce mai urat de oameni. Chiar si de cei care in 2016 au votat acest partid.

Ma alatur astazi colegilor din Pro Romania pentru a construi o alternativa pentru cei care asteapta o guvernare eficienta si profesionista.

Cred ca locul Romaniei este in UE si NATO”, a explicat Georgian Pop.

Raluca Turcan, liderul deputatilor PNL, a dezvaluit miercuri ca liberalii au initiat un proiect de hotarare a Parlamentului pentru revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Motivul invocat de acestia este ca Dragnea a incalcat Constitutia.

„Ne-am bazat acest proiect de hotarare pe doua decizii anterioare ale CCR, care constata ca presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat de catre plen daca sunt motive de incalcare a Constitutiei.

PNL le-a identificat, le-a pus intr-un proiect de hotarare si speram ca acest proiect va fi votat in Camera Deputatilor. (…) Asadar Liviu Dragnea poate fi revocat prin vot pe hotararea Parlamentului depusa de PNL si semnata de catre toti parlamentarii Opozitiei”, a declarat in Parlament Raluca Turcan.

In cazul in care propunerea liberalilor va fi respinsa, proiectul va fi depus la fiecare sedinta.

„Daca propunerea va fi respinsa in Biroul permanent, atunci PNL va depune acest proiect de hotarare la fiecare sedinta de Birou permanent si la fiecare sedinta de plen. In baza regulamentului Camerei Deputatilor, presedintele nu poate sa conduca sedinta in care se supune la vot proiectul de revocare”, a explicat liderul liberarilor.

Totodata, Raluca Turcan, a dezvaluit ca PNL este intr-un dialog permanent cu celelalte partide din opozitie pentru a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Dancila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: