Florin Iordache, sfidator: „As mai da o data OUG 13. Vi se pare normal ca oameni, pentru sume infime, primari, viceprimari, sa isi piarda mandatul?”

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, vineri, la Digi24 ca daca ar mai fi ministrul Justitiei ar da inca o data OUG 13, celebra ordonanta care in urma cu doi ani a scos sute de mii de oameni in strada.

„Daca era dupa mine, eu am fost sustinatorul OUG 13, in acel context, acel prag pe care l-am stabilit si il sustin si acum: 50.000 de euro. Argumentul era ca in codul vamal sau in legislatia speciala pana la 50.000 erau prejudicii care, daca se achitau, respectiva persoana nu primea pedeapsa”, a spus Iordache la Digi24.

Jurnalist: Refaceti pragul?

Florin Iordache: Nu numai pragul. Trebuie sa vedem ce e cu foloasele, patrimoniale, neptrimoniale.

Jurnalist: Aveti o idee ce vreti sa faceti?

Florin Iordache: Nu. Au fost nenumarate dezbateri, multe redefiniri. Cred ca vom relua saptamana viitoare dezbaterile la Codul Penal. Avem o decizie la PSD si asteptam reactia ministrului Toader, ca acele articole care au fost declarate constitutionale sa fie adoptate prin ordonanta. Nu s-a mai intamplat. Urmeaza sa vedem pozitia ministrului Toader.

Jurnalist: Daca v-ati intoarce acum intimp, ati mai da odata OUG 13?

Florin Iordache: Da.

Jurnalist: De ce?

Florin Iordache: Atata timp cat avem o decizie a CCR, OUG 13 nu a fost cred ca indeajuns de explicata si eu nu am fost destul de sustinut de colegii mei. Cand colegii mi-au reprosat ca am adoptat-o, am facut un pas in spate. Vi se pare normal ca oameni, pentru sume infime, primari, viceprimari, chiar daca au fost achitati sa isi piarda mandatul?

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: