Uite cine vorbeste. Dancila il acuza pe seful unui partid european ca imprastie fake news: „Aduce grave prejudicii de imagine tarii noastre”

politica

Premierul Viorica Dancila il acuza pe europarlamentarul luxemburghez Frank Engel, seful Partidul Crestin-Social, membru in PPE, de minciuna. Intr-un comunicat al Guvernului  se sustine ca afirmatiile acestuia privind declaratiile lui Dancila in legatura cu coruptia din Romania reprezinta fake news.

Frank Engel a relatat ca premierul Viorica Dancila le-a spus eurodeputatilor socialisti ca „nu exista coruptie in Romania, este doar o maniera diferita, cultural vorbind, de a multumi cuiva”. Guvernul a emis un comunicat de presa in care sustine ca aceste afirmatiile lui Engel sunt fake news.

”Urmare a unor afirmatii atribuite in mod fals prim-ministrului Viorica Dancila, care ar fi fost sustinute in cadrul unei intalniri politice avute la Bruxelles, Biroul de presa al Guvernului este abilitat sa transmita urmatoarele precizari:

Afirmatiile potrivit carora la intalnirea grupului S&D din 15 ianuarie a.c. prim-ministrul Viorica Dancila ar fi facut declaratii referitoare la coruptia din Romania, legand acest fenomen de o anumita particularitate culturala a Romaniei, sunt mincinoase si aduc grave prejudicii de imagine tarii noastre.

Inregistrarile audio ale intalnirii la care s-a facut referire dovedesc ca nu a existat nicio astfel de interventie a premierului Viorica Dancila, iar atribuirea unor astfel de afirmatii fara verificarea lor prealabila este lipsita de deontologie profesionala.

Atribuirea acestor declaratii premierului Romaniei fara o minima verificare a veridicitatii acestora reprezinta un exemplu regretabil de stire falsa, care aduce atingere nu doar imaginii Romaniei, ci si credibilitatii Parlamentului European.

Din pacate, fenomenul fake news reprezinta una dintre marile provocari cu care ne confruntam si avem cu totii, institutii media, institutii publice si oameni politici responsabilitatea de a face toate demersurile sa ajunga la cetateni informatii corecte”, se afirma in comunicatul Guvernului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: