Eugen Nicolicea, dat afara de Iohannis de la consultarile de la Cotroceni. De ce presedintele a dorit sa ramana doar cu cei doi „detinuti politic”

politica

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Eugen Nicolicea sa iasa de la consultarile purtate la Palatul Cotroceni pe tema Justitiei, vineri dimineata. Seful Statului a dorit sa ramana singur la discutii cu cei doi fosti detinuti pe care Liviu Dragnea i-a trimis la intalnirea de la Cotroceni intr-o tentativa de a-l pune pe Iohannis intr-o lumina proasta, precizeaza Digi24.

PSD a emis un comunicat vineri dimineata pentru a anunta delegatia desemnata de partid ca sa participe la discutiile cu Presedintele, pe lista figurand, in afara de Eugen Nicolicea, doi fosti detinuti la penitenciarul Aiud, despre care PSD sustine ca sunt ”victime” ale Procurorului General, Augustin Lazar, cel a carui revocare din functie refuza Klaus Iohannis sa o semneze.

Presedintele i-a intampinat insa pe cei doi cu degajare, spunandu-le ca se bucura ca au fost trimisi de catre PSD la consultari. Mai mult decat atat, dupa o jumatate de ora, presedintele i-a cerut lui Eugen Nicolicea sa iasa din sala, pentru ca doreste sa discute cu cei doi fosti detinuti. Nicolicea a iesit din sala si a asteptat la usa sa se termine intalnirea presedintelui.

La finalul consultarilor, Nicolicea s-a folosit de cei doi detinuti pentru a-l ataca pe Iohannis.

„Dansii au fost detinuti politici si au fost in inchisoarea de la Aiud. Stiti ce au suferit acolo. Domnul Marian Iancu este si revolutionar. Fiica domniei sale a fost impuscata mortal.

Tinand cont ca invitatia presedintelui a fost cu privire la justitie si nu doar la referendum, reamintesc ca Ministerul Public se ocupa si de respectarea drepturilor si libertatilor. Faptul ca MP este condus de procurorul general consideram ca nu ar fi fost bine ca de aceasta chestiune sa se ocupe domnul Augustin Lazar”, a declarat Nicolicea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: