Tariceanu l-a prins in sfarsit pe Dragnea la inghesuiala. ALDE anunta ca isi conditioneaza votul din Parlament pe restructurarea Guvernului

politica

Deputatul Varujan Vosganian, vicepresedinte ALDE, a anuntat vineri ca o decizie de restructurare a Guvernului trebuie discutata in coalitie. El a mentionat ca ALDE este de acord, dar nu neconditionat, sa sustina o reconfigurare a Cabinetului Dancila care sa fie votata in Parlament.

„In principiu, daca presedintele nu numeste ministrul Justitiei, suntem de acord sa sustinem o reconfigurare a cabinetului, o restructurare a cabinetului care ar fi votata in Parlament. Spun in principiu, si nu neconditionat, pentru ca o astfel de decizie ar trebui in prealabil sa faca subiectul unei discutii aprofundate in cadrul coalitiei, in care sa vedem felul in care viitorul guvern va continua si, sigur, va eficientiza domeniile in care ALDE are prioritati si in primul rand cele legate de investitii”, a declarat Varujan Vosganian, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, informeaza Agerpres.

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, declara miercuri, ca actuala coalitie are in vedere o restructurare a Guvernului in Parlament prin care „sa evite” eventuale „piedici” puse de seful statului in numirea unor ministri.

„Vedem ce urmeaza in continuare. (…) Avem in vedere aceasta posibilitate de a face o restructurare a guvernului care sa ii permita premierului o miscare mai ampla si care sa evite piedicile pe care ar putea sa le puna presedintele”, a spus Tariceanu, la Antena 3.

Comitetul Executiv National al PSD a decis miercuri inlocuirea din functie a ministrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero si Tudorel Toader.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri ca in cazul in care se face restructurarea Guvernului prin Parlament, formatiunea pe care o conduce va lasa coalitia PSD-ALDE sa arate ca are majoritate si va incerca sa nu ii incurce nici pe cei din opozitie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: