Democratie pe gustul lui Dragnea. Rezultatul alegerilor de la Istanbul a fost anulat dupa ce partidul lui Erdogan a pierdut

externe

Erdogan, Israel, atac, Gaza, genocid

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul si a dispus ca acestea sa fie reluate, dupa cum au solicitat partidul de la guvernare si presedintele Recep Tayyip Erdogan, relateaza Agerpres.

„Alegerile de la Istanbul vor fi reluate”, si-a exprimat satisfactia pe Twitter reprezentantul Partidului justitiei si dezvoltarii (AKP) pe langa YSK, Recep Ozel.

Pe 16 aprilie, formatiunea presedintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a inaintat o „contestatie extraordinara” la alegerile pentru primaria Istanbul, cerand anularea votului si reluarea alegerilor, invocand „nereguli” in votul de pe 31 martie.

O zi mai tarziu, consiliul electoral provincial i-a inmanat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opozitie, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Desi AKP si-a proclamat victoria la nivel national in alegerile de la 31 martie, formatiunea a pierdut doua scrutine cruciale din punct de vedere politic si psihologic, la Ankara si Istanbul.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, refuza in continuare sa accepte infrangerea partidului sau la alegerile locale pentru primaria orasului Istanbul. „Nu au existat doar niste nereguli. Aproape tot votul a fost plin de nereguli”, a afirmat Erdogan.

„Cu o diferenta de 13.000-14.000 voturi, nimeni nu are dreptul de a spune: am castigat”, a mai afirmat presedintele Turciei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: