DNA, miscari in forta in procesul lui Liviu Dragnea. Un nou procuror, mult mai dur, preia dosarul

politica

Procurorul de sedinta din procesul lui Liviu Dragnea a anuntat, luni, instanta suprema, ca renunta la cele doua solicitari de sesizare a Curtii Constitutionale, dar si la cererea de schimbare a incadrarii juridice pentru trei inculpati, instanta luand act de aceste renuntari.

Prin aceasta miscare a procurorilor se vizeaza ca dosarul sa se judece cat mai repede.

Decizia de luni vine dupa ce in luna aprilie, procurorul DNA de la termenul respectiv, Raluca Mirica, a solicitat ca instanta sa sesizeze Curtea Constitutionala cu doua exceptii de neconstitutionalitate.

„Va rog sa luati act ca renuntam la sustinerea acestora. Din punctul nostru de vedere, niciuna nu are legatura cu solutionarea acesteia cauze”, a spus in fata judecatorilor procurorul DNA, citata de Mediafax.

Instanta suprema a luat act de retragerea cererilor DNA de sesizare a Curtii.

Apoi, procurorul DNA a renuntat si la solicitarea proprie de schimbare a incadrarii juridice a trei inculpati, printre care si Liviu Dragnea.

„In raport de limitele apelului declarat de noi, care vizeaza 3 din 11 inculpati, apreciez ca solicitarea de analizare a incadrarii juridice ar crea premisele unei analize inechitabile pentru toti inculpatii. Abuzul in serviciu este comis in participatie, ca si falsul intelectual, iar incadrarea juridice ar trebui facuta in echitate. Prin cererea noastra, nu s-ar putea schimba. Renuntam si la cererea de schimbare a incadrarii juridice”, a anuntat procurorul.

Judecatorii instantei supreme au luat act si de renuntarea la cererea de schimbare a incadrarii juridice.

DNA a schimbat procurorul de sedinta in procesul lui Liviu Dragnea. Astfel, daca la termenul trecut procuror a fost Raluca Mirica, acum procuror de sedinta este Elena Grecu, cea care a candidat si pentru conducerea DNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: