PSD la 20%? Nicio surpriza, Andrei Caramitru explica de ce PSD a picat atat de rau: „E absolut rezonabil si rational”

analize

Andrei Caramitru argunemteaza in termeni simpli cum a fost posibil ca PSD sa scada de la peste 40% in decembrie 2016 pana la aproape 20% in prezent. Mai mult, el se asteapta ca PSD sa fie depasit si de USR-PLUS.

„Ma uimeste surpriza unora cica mari analisti care nu cred ca PSD poate lua doar 20% de la 45% acum doi ani. Oameni buni, ganditi-va putin ca sa intelegeti:

– orice partid la putere are o eroziune de vreo 6-7% care merg spre opozitie. Din cauza haosului absolut din ultimii ani, eroziunea poate fi lejer de 10%
– votantii de atunci, multi, au votat de fapt pentru seriozitate si stabilitate – ‘PSD mai fura, dar face ceva, are cei mai competenti oameni, e liniste cu ei’. Acestia se muta acum masiv spre Ponta si ALDE (cf sondajelor vreo 12-15%)
– prezenta mai mare la vot acum merge in totalitate spre opozitie. Daca doar 5% merg in plus, inseamna 10 puncte castigate de opozitie.

Deci 20% e absolut rezonabil si rational. Ganditi un pic. Si da – cred ca e foarte posibil ca Alianta USR/PLUS sa ia peste PSD”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Miercuri, IMAS a dat publicitatii ultimul sondaj realizat inainte alegerilor europene de duminica. Potrivit barometrului realizat la comanda Europa FM, PNL este favoritul scrutinului cu 28,5% intentii de vot, PSD ocupa locul al doilea la mare distanta, cu 21,1%, in timp ce Alianta 2020 USR-PLUS se afla la doar jumatate de procent in urma PSD, cu 19,6%.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: