Liderii PSD aveau mutrele negre. Ambasadorul SUA: „Angajamentul romanilor fata de statul de drept ne-a inspirat”

actualitate

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat in timpul discursului de Ziua Americii, de la ambsasada SUA, ca angajamentul romanilor fata de democratie, statul de drept si lupta impotriva coruptiei, „demonstrat atat de clar la alegerile din luna mai”, ii inspira pe americani.

„Parteneriatul Strategic SUA-Romania este puternic. America recunoaste Romania ca aliat NATO model, care indeplineste sau depaseste angajamentele asumate fata de Alianta investind in apararea sa, modernizandu-si capacitatile si contribuind la securitatea regionala si globala. Angajamentul romanilor fata de democratie, statul de drept si lupta impotriva coruptiei, demonstrat atat de clar la alegerile din luna mai, ne inspira. Iar rezultatele economice puternice ale Romaniei au transformat-o intr-un magnet pentru investitiile americane. Acum speram sa extindem legaturile noastre in domenii strategice precum energia si apararea”, a declarat Hans Klemm, citat de Mediafax.

Ambasadorul SUA a felicitat Romania pentru Presedintia de succes a Consiliului Uniunii Europene, incheiata cu patru zile in urma, precizand ca SUA comemoreaza si sarbatoreste trei aniversari.

„In primul rand, celebram Independenta Americii, declarata in aceasta zi, cu exact 243 de ani in urma.In al doilea rand, acum trezeci de ani am fost martori la prabusirea comunismului si caderea Cortinei de Fier intr-o mare parte a Europei Centrale si de Est. La sfarsitul lunii iunie, 1989, Ungaria si Austria au taiat gardul de sarma ghimpata ce le separase tarile. In noiembrie, germani fericiti au doborat Zidul Berlinului. Sase luni mai tarziu, demonstratiile s-au raspandit rapid in intreaga Romanie, culminand cu prabusirea regimului Ceausescu. La scurt timp, am urat bun venit Romaniei in familia democratiilor. In al treilea rand, aniversam 50 de ani de la aselenizare. Intr-un discurs in Congresul SUA, in 1961, presedintele John F. Kennedy a facut apel la America sa „mearga inainte, cu viteza deplina a libertatii, in palpitanta aventura a spatiului”. Cursa spatiala care a urmat si primii pasi facuti de Neil Armstrong pe Luna au captivat lumea si au demonstrat posibilitatile uluitoare ale tehnologiei americane”, a mai spus Hans Klemm.

„Va invit sa comemoram eroismul patriotilor romani care au murit pentru libertate pe strazile Timisoarei, ale Bucurestiului si in orase din toata Romania, reamintindu-ne ca dorinta de libertate bate cu putere in inimile tuturor femeilor si barbatilor. Va invit sa sarbatorim indrazneala programului spatial Apollo si mersul unui om pe Luna, care ne reamintesc faptul ca nu exista limite pentru imaginatia noastra atunci cand ne indreptam capacitatea de inovatie in beneficiul umanitatii”, a incheiat Hans Klemm.

Premierul Viorica Dancila, directorul SRI Eduard Hellvig, precum si fostul procuror general Augustin Lazar si fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi au participat, vineri, la receptia oferita de ambasada SUA la Bucuresti cu ocazia aniversarii Zilei Independentei. Printre cei prezenti la eveniment s-a numarat si presedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici, secretarul general al PSD Mihai Fifor, precum si ministrul Sanatatii Sorina Pintea si ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu. La receptie au mai venit senatori si deputati.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: