Lia Savonea, santajata cu un dosar de Adina Florea? Scenariul lansat de o jurnalista bine informata

analize

Ioana Ene Dogioiu, o jurnalista cu surse bine informate in magustratura, afirma ca „cerbicia” cu care Lia Savonea insista sa apere Sectia Speciala ar putea avea legatura cu existenta unui dosar pe numele sefei CSM.

Dogioiu se intreaba daca nu cumva Lia Savonea este „santajata” de Adina Florea.

„Si pare ca in loc sa fi oprit asaltul impotriva Justitiei, alegerile din 26 mai si condamnarea lui Dragnea nu au facut decat sa impinga lupta in alta faza. Sectia Speciala pentru magistrati si presedintele CSM, Lia Savonea, nu se mai obosesc sa salveze aparentele.

Atacul este frontal, evident, fara scrupule si, justificat, fara teama de sanctiune. SS, pentru ca numai ea le detinea, serveste catre luju.ro si, implicit Antena 3, informatii nepublice din dosarele procurorilor si judecatorilor care blocheaza definitivarea pe functia de sef al SS a Adinei Florea.

Mi se pare cea mai explicita cu putinta forma de santaj, culmea, exact aceea de care era acuzata DNA, acuzatie care a servit ca pretext principal pentru aparitita SS. Dar cand niste magistrati sunt amenintati cu dosare despre care presa este informata, desi ele sunt in faza nepublica, este exact santajul care trebuia, pasamite, preintampinat.

Este foarte probabil ca si membrii CSM favorabili SS, adica oamenii Liei Savonea, sa aiba dosare, asa cum au imensa majoritate a magistratilor romani, intr-o tara de procesomani, care atunci cand nu sunt multumiti de vreo solutie in instanta sau la parchet sar cu reclamatia. Iar, potrivit Codului de Procedura, orice sesizare trebuie sa genereze o verificare prealabila, adica un dosar in rem.

Cel putin un asemenea dosar in rem are si Adina Florea, ca urmare a sesizarii facute de Lucian Onea, daca nu cumva chiar mai multe, ca sa nu ne amintim de povestea protocolului scurs catre Darius Valcov.

Cel putin un asemenea dosar in rem are si Mihaiela Iorga Moraru, pentru ca a fost reclamata de familia copilului al carui pasaport l-a sechestrat ilegal.

Dar numai SS decide ce se lucreaza si ce nu se lucreaza, ce afla presa si ce nu afla presa. Ma intreb sincer daca cerbicia cu care Lia Savonea se lupta sa o instaleze pe Adina Florea la sefia SS, impotriva unei parti importante din CSM, impotriva oganismelor internationale, impotriva imensei majoritati a magistratilor, tine numai de setea de putere a domniei sale sau are legatura si cu vreun asemenea dosar, poate clasat, poate din 2009, zic la intamplare, pe care Adina Florea l-ar putea reinvia, asa cum incearca sa redeschida dosarul clasat al judecatorului Bogdan Mateescu.

Primul gand s-a dus la anul 2009 pentru ca atunci colegul de cabinet de avocatura al sotului dnei Savonea, Mihai Savonea, a fost ridicat, anchetat, apoi judecat si mai tarziu condamnat. Se numeste Catalin Voicu.

Repet, nu stiu daca exista un dosar clasat sau daca asta este explicatia, dar stiu ca SS este un monstru care poate devora pe oricine oricand si care nici macar nu mai ascunde ca poate face asta”, a scris Dogioiu pe ziare.com.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: