Dancila l-a impus cu forta. Comisarul Pascu va incasa 20.000 de euro/lunar fara sa faca nimic. Plus prima de instalare de 40.000 de euro

politica

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a anuntat ca l-a acceptat drept comisar european interimar din partea Romaniei pe Ioan Mircea Pascu. Acesta a fost propus de Viorica Dancila, desi Juncker spusese initial ca nu are rost ca, pentru trei luni, sa fie numiti noi comisari pana la desemnarea componentei noii Comisii Europene.

Jurnalistul Dan Alexe, corespondent al postului Europa Libera la Bruxelles, anunta ca Pascu nu va avea de fapt nimic de facut in cele trei luni, insa va incasa pentru asta aproximativ 100.000 de euro.

„Jean-Claude Juncker a vrut sa faca o gluma de plecare si, pentru ca Dancila i l-a bagat pe gat pe Ioan-Mircea Pascu pana in noiembrie, in locul Corinei Cretu, Juncker a fost obligat sa-l accepte, desi o rugase sa n-o faca… dar nu i-a dat nici un portofoliu, ca nu are ce sa-i dea, pentru alea patru luni. Asa ca Pascu va primi 20.000 euro pe luna ca sa stea degeaba.

Ar putea sa nu se duca deloc, da, aveti dreptate. Oricum e vacanta acus, nu-i nimic de facut acolo. Dar, stai, ca daca nu se duce nu primeste nici prima de instalare de 40.000 euro, nici aia 3.000 de alocatie lunara de resedinta (in afara salariului de 20.000 pe luna) si nici prima de plecare. Ca sa iei prima de instalare si prima de plecare trebuie sa te duci oleaca, chiar daca aia nu te suporta si abia se stapanesc sa nu te bata peste fata. Dar nu te obliga nimeni sa iesi din birou. Sau, daca vrei sa-i chinui, te duci peste ei din cand in cand, intri cu un taburet, te asezi si, cand vezi ca te privesc in tacere, spui suav: ‘Am venit si eu la voi'”, a relatat Alexe pe Facebook.

Din declaratia de avere a Corinei Cretu, fost comisar european, rezulta ca aceasta a incasat in 2018 aproximativ 210.000 euro ca salariu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: