Razbunarea PSD. Kovesi confirma pentru BBC ca Guvernul NU i-a sustinut candidatura pentru sefia Parchetului European

news

Laura Codruta Kovesi a replicat, intr-un interviu pentru PSD, cand jurnalistul a intrebat-o despre condamnarea lui Liviu Dragnea, ca guvernul a refuzat sa-i sustina candidatura pentru sefia Parchetului European.

„Liderul social-democratilor a fost condamnat la inchisoare pentru trei ani si jumatate. Acum liderii social-democrati sunt extrem de critici la adresa dvs., nu-i asa”, a intrebat-o pe Kovesi jurnalistul de la BBC.

”Da. Guvernul nu mi-a sustinut candidatura la Parchetul European, dar acest lucru nu e important pentru mine. Nu am asteptat ajutorul lor, nu am avut nevoie.  Da, domnul Dragnea a fost implicat in doua cazuri, a fost condamnat de doua ori, dar pentru mine a fost un caz la fel ca toate celelalte”, a raspuns Kovesi.

Fosta sefa a DNA explicat apoi ca, acum, ”mentalitatile s-au schimbat” in Romania in privinta coruptiei.

”Daca vorbim de coruptie in Romania, sunt cateva lucruri importante de spus. In urma cu 12 ani, coruptia era un fenomen generalizat, era ceva obisnuit ca cineva sa dea mita pentru a primi anumite servicii sau alte lucruri similare. Dar dupa ce am devenit membri ai Uniunii Europene, lupta impotriva coruptiei a inceput cu adevarat in Romania. Mentalitatea s-a schimbat.

In urma cu doi ani, cand Guvernul a incercat sa dezincrimineze anumite fapte cum ar fi abuzul in serviciu, au fost proteste uriase in Romania, mai mult de jumatate de milion de oameni au iesit in strada pentru a sprijini statul de drept si lupta impotriva coruptiei. Deci asta ne arata ca mentalitatea in Romania s-a schimbat. Sper ca activitatea noastra cu echipa de la DNA a contribuit semnificativ la schimbarea acestei mentalitati”, a mai spus Kovesi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: