„Bloc de sustinere” pentru Veorica. Dancila anunta ca mai multe formatiuni si organizatii vor fi alaturi de candidatul PSD la prezidentiale

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a afirmat ca nu a discutat inca cu liderul ALDE despre o alianta pentru alegerile prezidentiale, ea precizand ca vrea ”un bloc de sustinere mult mai amplu” care sa includa si partide neparlamentare, dar si sindicate si organizatii neguvernamentale.

„Nu am discutat inca cu domnul Tariceanu. Voi discuta si cu domnul Tariceanu, voi discuta si cu domnul Ponta, avem nevoie de aliante, avem nevoie de discutii cu partenerul nostru de guvernare. Alaturi de noi vrem sa mai vina si alte partide, chiar daca nu sunt partide parlamentare, ma refer la PNTCD, la Partidul Ecologistilor din Romania.

Vrem sa reluam discutile cu sindicatele, pentru ca suntem un partid de stanga si trebuie sa cooperam cu sindicatele, cu organizatii neguvernamentale, vrem sa facem un bloc de sustinere mult mai amplu pentru alegerile prezidentiale”, a afirmat Viorica Dancila, duminica, la Ploiesti, citata de news.ro.

Anterior, Dancila a anuntat ca discutia ar putea avea loc luni.

Dancila a mai spus ca nu crede ca sanctionarea organizatiilor judetene de partid care au avut rezultate slabe la alegerile europarlamentare ar fi o solutie pentru imbunatatirea rezultatelor la scutinul viitor.

„Deplasarile noastre in judete, modul in care discutam cu organizatiile judetene arata ca vrem in primul rand sa intelegem motivele care au condus la acest rezultat, nu neaparat sa sanctionam pe cineva. Sanctiunea nu e cea care ne ajuta in perioada urmatoare sa obtinem un rezultat mai bun. De la caz la caz sunt si situatii in care trebuie sa luam o masura de acest fel, dar este important sa vedem care au fost problemele la nivelul fiecarui judet, daca acest probleme au tinut de conducerea judetului sau au fost alte lucruri care au dus la acest rezultat, sa ne asumam si a nivel central lucrurie pe care nu le-am facut. (..) stiu ca acest partid in momentele grele a dat dovada de unitate, de determinare, sper ca si in acest moment sa procedam in acelasi mod si sa obtinem rezultate foarte bune in urmatoarele trei randuri de alegeri”, a mai spus Viorica Dancila.

Cel mai probabil, candidatul PSD la prezidentiale va fi chiar Viorica Dancila. Anuntul va fi facut marti, dupa sedinta CEX al PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: