„Prostii au preluat controlul. De la varf si pana jos”. De ce nu au reusit autoritatile sa o salveze pe fata de 15 ani din Olt

news

Revolta mare pe retelele de socializare dupa ce s-a aflat ca Alexandra, fata de 15 ani care a fost ucisa la Caracal, ar fi putut fi salvata daca politistii ar fi ajuns in timp util dupa apelurile la 112.

Lideri din Opozitie afirma ca acest caz arata ca structurile statului sunt profund putrede.

„Daca va uitati mai bine la cine lucreaza in sectiile de politie si la cine populeaza institutiile statului, ati intelege de ce operatiuni simple precum localizarea unui apel telefonic sunt imposibile astazi. Prostii au preluat controlul. De la varf si pana jos.

Dancila nu esta altceva decat emanatia unui intreg sistem croit pentru a recruta si impune prostii.

Am scazut prea mult standardele. Daca nu vom face ceva, si asta repede, o sa ajungem intr-atat de jos incat va fi aproape imposibil sa ne mai ridicam”, a scris Ciprian Ciucu, lider PNL Sector 6, pe Facebook.

„E o oroare cazul fetelor omorate la Caracal. E o oroare incompetenta Politiei si a STS de te intrebi cum de nu se prabuseste totul in tara asta.

Un minim de bun simt si de umanitate ar fi ca sefii Politiei si STS sa isi dea demisia.

Iar noul presedinte al Romaniei trebuie sa inceapa sa se ocupe de ce ii pune in responsabilitate Constitutia, adica buna functionare a serviciilor de forta ale tarii care au fost grav delegitimitate in ultimii ani de scandalurile cu coloane oficiale, de ’10 august’, de coruptie si acum de aceste crime infioratoare”, a remarcat si Alin Cristian Mituta, membru in conducerea PLUS.

Alexandra Maceseanu, fata de 15 ani disparuta in urma cu o zi in Olt si despre care se crede ca a fost ucisa si arsa de catre Gheorghe Dinca, a apucat sa sune la 112 chiar de mai multe ori si a si dat detalii despre locul in care se afla, insa autoritatile nu au reusit sa faca ceva pentru a o salva.

„Ma aflu intr-o casa veche, aproape parasita, iarba in curte. Are doi caini lupi, e intr-un service”, ar fi spus fata in apelul de la 112, potrivit unor surse din cadrul Politiei, citate de Mediafax.

Oficialii IGPR dau vina pe cei de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), sustinand ca le-au transmis trei locatii eronate, iar echipajele au reusit sa ajunga la imobilul in care era victima abia dupa cateva ore.

In schimb, STS a explicat, intr-un comunicat oficial, ca Serviciul „nu identifica locul telefonului si nici celula operatorului de telefonie prin care se efectueaza apelul”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: