Badalau anunta un mega-aeroport pe mosia sa, Giurgiu: „Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa”

politica

Ministrul Economiei, Niculae Badalau (PSD), a anuntat vineri ca va construi la Giurgiu unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa. Compania care se va ocupa de constructia aeroportului este din Emiratele Arabe, iar la proiect va contribui si Guvernul. Badalau a refuzat sa spuna unde anume se ca construi aeroportul.

„Saptamana aceasta am avut o intalnire, alaturi de premierul Viorica Dancila, cu reprezentantii companiei ce se va ocupa de constructia aeroportului privat de la Giurgiu. In octombrie ar putea incepe lucrarile la Aeroportul Constantin Brancusi ce se va intinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alaturi de alte multe ministere, isi vor aduce contributia la aceasta investitie”, a scris Niculae Badalau pe Facebook.

Ministerul pe care il conduce Badalau se va implica in construirea unei statii de 350 de megawati.

„Institutia pe care o conduc va contribui la construirea unei statii de putere de 350 de megawati. Se vor implica si firme romanesti, dar, de asemenea, si autoritatile judetene ar putea avea o contributie”, mai scrie Badalau.

Conform ministrului Economiei, aeroportul va fi atat pentru pasageri, cat si pentru marfa si va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

„Aeroportul va fi si pentru pasageri si pentru marfa. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe”, sustine ministrul Economiei.

Locul unde va fi construit este, deocamdata, confidential, iar constructia aeroportului ar putea fi gata in maximum 5 ani. De asemenea, Badalau sustine ca va fi construita o bucata de autostrada special catre aeroportul de la Giurgiu.

Niculae Badalau este si presedinte al PSD Giurgiu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: