Ce a raspuns sefa CE la intrebarea „De ce ati acceptat-o pe Rovana Plumb?”. Jurnalistii de la TVR, Agerpres, Radio Romania Actualitati, Antena 3 au tacut eroic

politica

ursula von der leyen, preasedinte ce

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sustinut o conferinta de presa de aproximativ doua ore dupa ce a anuntat noua componenta a colegiului comisarilor. Ea a raspuns la zeci de intrebari, insa niciun jurnalist roman nu a fost curios sa afle de ce a acceptat-o pe Rovana Plumb.

„Rovana Plumb este parlamentar european si a fost ministru al Mediului. Se va ocupa de portofoliul Transporturilor”, a spus Ursula von der Leyen, pe un ton acru, in debutul conferintei de presa.

„Fiecare comisar va trebui sa convinga Parlamentul European”, a adaugat ea ulterior raspunzand la o intrebare.

Ursula von der Leyen a raspuns de altfel la zeci de intrebari, timp de aproximativ doua ore. Peste 50 de jurnalisti i-au adresat intrebari despre componenta Comisiei Europene, printre acestia aflandu-se si jurnalisti din tari non-UE, precum Turcia si Serbia. Insa niciun jurnalist roman nu a indraznit sa deschida gura pentru a afla motivele ce au determinat-o pe Ursula von der Leyen sa o accepte pe Rovana Plumb.

In sala trebuie sa se fi aflat cel putin doi jurnalisti din Romania, avand in vedere ca TVR si Antena 3 au corespondenti permanent. De asemenea, si Agerpres, agentia oficiala a statului, si Radio Romania Actualitati ar fi trebuit sa aiba reprezentanti in sala. Insa nu s-a auzit nicio intrebare despre Rovana Plumb, desi dezbaterile din Romania sunt foarte intense pe tema reprezentantului Romaniei in CE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: