Conflictul din USR se amplifica. Andrei Caramitru, catre sustinatorii lui Nicusor Dan: „Sa se opreasca imediat”

politica

Conflictul din USR, generat de candidatura lui Nicusor Dan la Primaria Capitalei, ia amploare. Andrei Caramitru spune ca sustinatorii lui Nicusor Dan, care s-au revoltat in urma deciziei conducerii partidului de amanare a desemnarii candidatilor care nu sunt membri USR, sunt „intr-o dinamica distructiva” si „nu ne reprezinta”.

„Avem cativa oameni in USR, oameni faini altfel. Sunt o minoritate. Cativa. O parte minoritara a vechiului USB care avea cateva sute de membri. Care cumva sunt intr-o dinamica distructiva. Acum suntem 17’000 si nu ne reprezinta. Imi cer scuze fata de voi pentru ce auziti acum prin presa – care evident de-abia asteapta sa ne dea foc din orice.

Este cu atat mai absurda situatia cu cat decizia luata ieri este de deschidere pentru candidaturi independente si pentru un proces normal, prin care Nicusor este de fapt favorizat. Eu nu ii inteleg. Nu va cer sa ii intelegeti – nu aveti cum. Imi cer doar scuze pentru ceea ce fac acesti cativa oameni. Nu ma reprezinta si nu reprezinta imensa majoritate a membrilor si simpatizantilor USR. Le cer sa se opreasca imediat”, a scris Caramitru pe Facebook.

Mai multi membri in conducerea centrala a USR, Biroul National (BN), sunt revoltati dupa decizia de amanare a desemnarii candidatilor care nu sunt membri de partid la alegerile locale de anul viitor, au declarat surse politice pentru G4media.ro. Ei acuza majoritatea ”la mustata” controlata de Dan Barna ca vrea practic sa il scoata pe Nicusor Dan din cursa pentru a-l favoriza astfel pe Vlad Voiculescu, candidatul PLUS.

”Toate alegerile in care sunt inclusi non-membri se amana pana va fi reglementat modul in care ei pot candida. BN se angajeaza sa propuna la primul CP un regulament in care non-membri si independentii sa poata candida”, a fost deczia adoptata azi-noapte de conducerea centrala a USR. Consiliul Politic (CP) a fost convocat pentru data de 30 noiembrie, dupa alegerile prezidentiale.

Decizia BN al USR vine dupa ce membrii USR Bucuresti au votat in cadrul unui referendum intern ca Nicusor Dan sa fie candidatul sustinut de partid pentru a candida la alegerile locale de anul viitor pentru functia de primar general al Capitalei.

”Acest amendament (amanarea desemnarii canddatilor care nu sunt membri USR – n. red.) putea sa se numeasca amendamentul Nicusor Dan, pentru ca despre asta a fost vorba in mod real. S-au spus cuvinte grele de la cel mai inalt nivel, chiar din alea care incep cu f”, a scris europarlamentaur USR Nicolae Stefanuta, vicepresedinte al formatiunii, pe un grup intern de comunicare al partidului.

”Daca Echipa Barna nu va pricepe ca nu mai poate continua sa conduca partidul asta cu majoritati mustata de 12-13, calcand orice altceva in picioare, asa cum a facut-o in ultimele luni in BN-ul precedent cu majoritati mustata de 11, atunci tare mi-e teama ca din cea mai mare speranta a Romaniei din ultimii treizeci de ani ne vom transforma teribil de repede in cea mai mare dezamagire a ultimilor treizeci de ani”, a scris si deputatul Tudor Benga, membru in conducerea centrala a USR.

”Am impresia ca suntem condusi de o majoritate care e gata sa vanda pe maruntis povestea USR”, a fost reactia senatorului Cristian Ghica, membru si el in BN al USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: