Miruirea pesedista are succes. Din cauza CCR, ICCJ decide rejudecarea de la zero a dosarului lui Dan Sova

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, luni, rejudecarea de la zero a dosarului de coruptie al lui Dan Sova la instanta de fond. Un singur judecator a cerut trimiterea unor intrebari CJUE si suspendarea cauzei.

Dan Sova devine primul beneficiar al deciziei CCR privind lipsa de legalitate a completurilor de trei judecatori.

Avocatii lui Dan Sova au cerut admiterea apelului si desfiintarea deciziei anterioare a Curtii Supreme, care il condamnase pe 20 iunie 2018 pe fostul ministru la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora.

Instanta Suprema a decis totodata ca fondul procesului sa fie redjudecat la Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca Dan Sova nu mai este senator.

Dan Sova a fost prezent, luni, la ICCJ, insa nu a facut declaratii in fata instantei si nici in fata jurnalistilor.

Dan Sova se afla in libertate incepand din luna decembrie 2018, dupa ce instanta suprema a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii in principiu a contestatiei in anulare (o cale extraordinara de atac), dupa decizia Curtii Constitutionale privind compunerea nelegala a completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Sova a fost condamnat in iunie 2018 la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora, insa a fost anulata pedeapsa in urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces in care instanta suprema a admis contestatia in anulare, dupa valul de eliberari in baza acestora din decembrie 2018.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: