De ce s-a inscris Gusa in PSD. Il va reforma cu baronul Stanescu: „Va deveni un partid al romanilor buni, omenosi, patrioti”

politica

Cozmin Gusa, actionar majoritar al postului Realitatea TV, sustine ca s-a inscris in PSD pentru ca doreste sa contribuie la „reformarea” acestui partid. Gusa afirma ca PSD este „singurul partid de stanga de tip nesecuristic”.

„Am anuntat in ultimele cateva luni ca s-ar putea sa-mi schimb optiunea de viata, de la 50 la 60 de ani. Am facut presa pana la 30 de ani, apoi am facut politica de la 30 pana la aproape 40 de ani, iar in ultimii 10 ani am facut patronat si management de presa. Acum am optiunea sa fac din nou politica, de stanga, cum am facut intotdeauna. Si am ales optiunea PSD pentru ca din unghiul meu de vedere e singurul partid de stanga de tip nesecuristic. Optiunea mea este de membru simplu, cu functia de Cozmin Gusa”, a declarat Gusa intr-un interviu pentru hotnews.ro.

Gusa a spus ca vrea sa contribuie la „reformarea” PSD.

„Acumuland intre timp atat experienta, cat si autoritate publica, mizez pe acei oameni din PSD care isi doresc sa ridice primii drapelul reformarii, tocmai pentru a putea conta in viitorii ani. Credinta mea e ca Romania se poate reechilibra politic doar printr-o competitie intre blocurile de stanga si dreapta reformate, in lipsa experimentelor de tip USR – Plus pe care eu le consider nocive pentru interesul nostru national. PSD, daca accepta din aceasta toamna-iarna sa se reformeze, va lua un avantaj competitional in fata unui PNL care se va afla probabil la guvernare din noiembrie, dar care in cursul anului 2020 daca vrea sa mai conteze la parlamentare va avea de asemenea obligatia sa se reformeze pe un alt model. Referitor la PSD, eu vad posibil acest model de partid al romanilor buni, adresabili electoratului de stanga, prin care un roman bun se poate sa fie un roman competent, un roman omenos si un roman patriot”, a precizat Gusa.

Cu cine vrea Gusa sa „reformeze” PSD-ul? Baronul Paul Stanescu pe pe primul loc, acesta fiind cel care l-a readus pe Gusa in PSD.

„Initiativa a fost, in ordine cronologica, a lui Paul Stanescu, apoi in mod direct a lui Dan Tudorache, care stie ca atunci cand am activat ca secretar general am fost membru al organizatiei Sector 1 si acesta e motivul pentru care el si-a innoit invitatia pentru mine. Cu Adrian (Nastase – n.red.) nu am vorbit de vreo 3 luni, dar atitudinea lui evidenta mediatic mi se pare clara de a sustine o reformare a PSD. In ceea ce priveste discutiile cu Vasile Dancu si Puscas, speranta mea e sa ii conving sa se implice in acest proiect de reformare, ca niste intelectuali de stanga care inteleg complexitatea consolidarii miscarii de stanga in Romania, ca un contrabalans pentru posibilele excese ale dreptei, atunci cand vor avea si presedintia, si guvernarea”, a adaugat Gusa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: