Marea lovitura a lui Dancila inainte de CEX, si-a gasit aliati si refuza sa demisioneze. Pucistii au de gand sa o excluda din partid

politica

Viorica Dancila nu mai vrea sa-si dea demisia din functia de presedinte al PSD, anunta surse din PSD pentru Digi24 si hotnews.ro.  Ca urmare, baronii rebeli din PSD iau in calcul sa o excluda pe Dancial din partid.

Dancila i-ar avea de partea sa pe Niculae Badalau, Catalin Radulescu, Codrin Stefanescu si Eugen Teodorovici. Acestia i-au cautat sprijin printre sefii de organizatii pe tot parcurul zilei. Dancila a refuzat in cursul zilei de marti sa le mai raspunda la telefon lui Ciolacu si Stanescu, liderii pucistilor.

Nervosi, pucistii iau in calcul inclusiv excluderea lui Dancila din PSD.

„Comitetul Executiv poate sa excluda orice membru al partidului cu o majoritate de 2/3. In aceasta seara, oricum ar fi, Dancila pleaca din functie”, au declarat surse din PSD pentru Digi24.

Aceeasi soarta ar urma sa o aiba si presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, care nu vrea sa demisioneze. De altfel, Teodorovici a avut o discutie cu Viorica Dancila inainte de CEx.

Secretarul general, Mihai Fifor, a tradat ca de obicei si a negociat deja cu noul pol de putere din partid si a anuntat in discutiile interne ca isi va da demisia fara a opune rezistenta.

In partid, liderii care nu sunt de acord cu inlocuirea actualei conduceri cu o conducere interimara condusa de tabara Ciolacu-Stanescu, sustin ca s-ar putea ajunge chiar si la o contestatie in instanta, pentru incalcarea statutului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: