Inca un tun pregatit de PSD pe furis. Mandatele primarilor se prelungesc la 5 ani, lege adoptata tacit de Camera Deputatilor

politica

Un proiect de lege initiat de senatoarea PSD Siminica Mirea, care prevede ca primarii, consilierii locali si consilierii judeteni sa aiba mandat de 5 ani, a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor.

Proiectul  a fost semnat de 41 de parlamentari PSD printre care se afla Florin Iordache, Serban Nicolae, Paul Stanescu, Liviu Marian Pop, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor si Ecaterina Andronescu.

Legea lui Simina Mirea a trecut tacit de Camera Deputatilor dupa ce termenul constitutional pentru dezbatere a expirat in 21 noiembrie, informeaza Olt Alert.

In expunerea de motive, Siminica Mirea sustine ca situatia reala, intalnita in activitatea administratiilor locale, arata ca perioada de timp consfintita de legiuitor nu permite, in actualul context birocratic, realizarea proiectelor asumate in fata alegatorilor de alesi.

„Avand in vedere practica intalnita in ceea ce priveste mandatul presedintelui Romaniei, unde perioada de exercitare a functiei conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade si in cazul primarilor, al consilierilor locali si consilierilor judetenei, se sustine fara echivoc, creeaza o responsabilitate suplimentara si aduce in zona de decizie o perioada de timp suficienta indeplinirii obligatiilor asumate. Exista situatii cu aceasta perioada de mandat, intalnite si la nivelul altor state, membre ale Uniunii Europene.

Majoritatea proiectelor cu finantare europeana au o durata estimat standardizata de cinci ani. Este greu ca o noua echipa sa vina, sa preia din mers si sa finalizeze cu succes, prin masuri potrivite, proiectul aflat in derulare”, afirma Siminica Mirea.

Siminica Mirea a fost aleasa senator de Olt in 2016 pe listele PNL, insa a plecat la PSD in iunie 2018.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: