Premierul Orban anunta efectele eliminarii supraaccizei la benzina. Ciolacu si-a pus pesedistii sa pozeze preturile in benzinarii

politica

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri seara, ca odata cu eliminarea supraaccizei la carburanti, va creste consumul si se va reduce inflatia. In plus, Orban spune ca va fi ”atacata hotarat” evaziunea fiscala din domeniul produselor petroliere pentru a creste colectarea la buget.

”Am convingerea ca, odata cu eliminarea supraaccizei, va creste consumul. Odata cu cresterea consumului, in mod evident, vor creste resursele financiare de la buget. In acelasi timp, vom ataca hotarati evaziunea care este in domeniul produselor petroliere pentru a creste colectarea la bugetul de stat”, a declarat, miercuri seara, Ludovic Orban, intrebat despre resursele financiare ale bugetului odata cu eliminarea supraaccizei.

Orban a explicat ca ”acciza la combustibil are un impact foarte mare asupra modului de constructie a pretului la combustibil”.

”Ori, orice crestere prea mare a pretului la combustibil afecteaza negativ economia. Creste costurile cu transpoturile, afecteaza transportatorii, sunt destui transportatori care compara preturile la nivel european si renunta sa alimenteze din Romania. De asemenea, o acciza prea mare creaza inflatie si duce la cresterea pretului la toate produsele care implica transport. Si asa inflatia este foarte mare. Cred ca reducerea accizei reprezinta un stimulent bun pentru economie si va aduce efecte pe reducerea inflatiei”, a mai explicat premierul, citat de news.ro.

Intrebat ce va face daca Comisia europeana va solicita sa se revina la valoarea minima a accizei, Orban a spus: ”Asteptam discutiile cu cei de la CE si vom vedea rezultatul”.

Supraacciza la carburanti a fost eliminata, miercuri, prin votul deputatilor, legea in acest sens urmand sa fie tirmisa la promulgare.

Supraacciza la carburanti a intrat in vigoare in 15 septembrie 2017, data la care transportatorii au anuntat ca preturile vor creste.

Marcel Ciolacu a anuntat, miercuri, ca i-a trimis pe pesedisti sa faca poze la pompele de benzina pentru a demonstra, la inceputul anului, ca preturile la carburanti nu au scazut ca urmare a eliminarii supraaccizei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: