Ce au cautat doi oficiali Google la o conferinta a lui Chirieac despre „presa”: „Chirieac se freaca pe burta cu diversi politicieni”

news

DC Media Group, patronata de „analistul” Bogdan Chirieac, a organizat marti o conferinta intitulata „Presa din Romania in era digitala” la care au participat si doi oficiali Google. La conferinta nu au fost aproape deloc jurnalisti, ci politicieni apropiati „analistului”.

Cunoscutul blogger roman Zoso a explicat ce au cautat oficialii Google la conferinta lui Chirieac. „DCNews, o mizerie cu pretentie de site de stiri, a sustinut o conferinta despre stirile in era digitala, mascand de fapt un lobby al Google impotriva reglementarilor UE. Daca o ardeti prin online, stiti ca anul trecut l-au plimbat pe Mikey Hash pe la UE tot pe tema asta si apoi au mascat si diverse dezbateri pe tema asta cu Startup Cafe si probabil si cu altii. Apropierea de DCnews nu e intamplatoare, probabil s-au dus acolo pentru ca Chirieac se freaca pe burta cu diversi politicieni. Google e in stare de orice ca sa nu plateasca taxe si sa respecte legile”, a scris Zoso pe blog.

Cu cine s-a asociat Google pentru a-si promova interesele in Romania? Teodor Melescanu, Vlad Alexandrescu, Ecaterina Andronescu, Adriana Saftoiu, Alina Gorghiu si alti politicieni au fost pe scena la un eveniment prezentat ca fiind despre „presa digitala”. Cu oficiali Google. Niciun om de la publisheri, cu exceptia moderatorului – Bogdan Chirieac, scrie si Pagina de Media.

Si Petrisor Obae de la Pagina de Media crede ca Bogdan Chirieac s-a folosit de un pretext pentru a face lobby impotriva directivei UE.

„Un eveniment cu aparenta de lobby: o conferinta in care organizatorii – DC News, si-au expus detaliat punctul de vedere. Pe scurt ‘directiva e rea’. ‘Incurajeaza Fake-News-urile’, dupa cum a spus Val Vilcu.

Doi invitati, oficiali de la Google (companie afectata de directiva) si-au prezentat si ei punctul de vedere. (Igor Zgrabljic, Government Afairs & Public Policy Manager Europa Centrala si de Est si Yehudi Pelosi, International Litigation Councel).

Totul in fata politicienilor – din toate zonele politice -, pentru ca pe scena, pe langa Bogdan Chirieac, erau doar politicieni. Erau si in sala”, mai scrie Pagina de Media.

De ce a fost scena plina de politicieni? De ce cei cativa oameni din industrie care au fost in sala nu au fost pe scena Raspunsurile lui Val Vilcu si Bogdan Chirieac pentru Paginademedia.ro au fost identice: „Fa tu altfel!”

Oficialii Google au spus ca au venit in calitate de „invitati”. „Cand v-au invitat la conferinta, v-ati interesat cine va invita?”, ;-a intrebat Obae pe unul dintre speakerii de la Google. „Nu. Trebuia?” a fost raspunsul.

Cei de la Google erau introdusi invitatilor de la eveniment de catre reprezentantii firmei de lobby Serban & Musneci, pentru care Google este client.

Pe site-ul firmei apar, printre clientii Serban Musneci, companii din cele mai diferite, de la Intact Media Group la Rompetrol/KazMunaiGas, Aviva, Promenada, IBM sau Korea Trade-Investment Promotion Agency.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: