George Soros anunta ca pune la bataie un miliard de dolari impotriva lui Putin, Trump si Xi Jinping

externe

George Soros

Miliardarul american George Soros a anuntat ca va finanta cu un miliard de dolari crearea unei noi retele universitare care sa promoveze valorile liberale si viziunea sa asupra unei societati deschise. El a spus ca este importanta finantarea unor institutii care sa contribuie la rezistenta in fata cresterii autoritarismului din SUA, Rusia si China, lansand un atac nou la adresa lui Donald Trump, pe care l-a numit „escroc” si „narcisist”, scrie Guardian.

Filantropul originar din Ungaria, in varsta de 89 de ani, a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos, ca acest proiect – pe care il va finanta cu un miliard de dolari – va fi „cel mai important si mai durabil” al vietii sale. Reteaua universitara, care va functiona in intreaga lume, poarta numele Open Society University Network (OSUN) si va integra activitatea de predare si cercetare in institutiile de invatamant superior din intreaga lume. Aceasta va oferi simultan cursuri si programe de licenta comune, iar Universitatea Central Europeana (CEU), fondata de Soros, si Colegiul Bard vor constitui nucleul noii retele.

„Cred ca cea mai buna speranta a noastra este accesul la o educatie care consolideaza autonomia individului prin cultivarea gandirii critice si accentuarea libertatii academice. Consider ca Open Society University Network este cel mai important si durabil proiect al vietii mele si as dori sa il vad pus in aplicare in timp ce sunt inca in preajma (…) Sper ca cei care impartasesc aceasta viziune sa ni se alature pentru a deveni realitate”, a spus Soros, citat de hotnews.ro.

„Traim intr-un moment transformatoriu in istorie. Supravietuirea societatilor deschise este pusa in pericol si ne confruntam cu o criza si mai mare: schimbarile climatice”, a adaugat miliardarul american, citat de Guardian.

Soros, un critic vocal al presedintelui Donald Trump, a lansat un nou atac la adresa acestuia, numindu-l „narcisist” si „escroc”, care „vrea sa fie buricul pamantului”. „Cand fantezia lui de a deveni presedinte a devenit realitate, narcisismul sau a dezvoltat o dimensiune patologica”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: