Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale: „Ar trebui sa convocam. Parlamentarii raman cu pensiile speciale”

politica

Reprezentantii PMP au anuntat ca iau in calcul „provocarea unei discutii” privind convocarea unui referendum pe tema pensiilor speciale ale parlamentarilor si alesilor locali. Liderul partidului, Eugen Tomac, spune ca discutia despre un referendum ar trebui sa aiba loc in conditiile in care nu exista „un consens politic” in acest sens, iar in lege sunt „improvizatii” in ceea ce priveste pensiile.

„Avand in vedere evolutia lucrurilor, inclusiv in ceea ce priveste eliminarea pensiilor pentru parlamentari, care nu vor fi eliminate, la fel cum nu vor fi eliminate nici pensiile pentru alesii locali, PMP ia in calcul sa propuna un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Eugen Tomac jurnalistilor, sambata, la Sinaia, la finalul reuniunii Colegiului National al PMP, in care liderii partidului au discutat strategia pentru alegerile care vor avea loc in acest an, informeaza news.ro.

Liderul PMP a precizat ca ia in calcul „provocarea unei discutii” privind un referendum pe acest subiect in contextul in care nu exista consens politic.

„Atat timp cat vom avea improvizatii legislative legate de aceasta tema si vor exista discrepante uriase in ceea ce priveste sistemul de pensii si nu vom avea un consens pentru a-i multumi si pe magistrati si pe militari, dar si pe profesori, dar si pe medici si pe oameni care o viata intreaga au lucrat si astazi au o pensie mizerabila, aceasta suparare in societate va exista si daca nu avem un consens politic pe aceasta tema, poate este cazul sa convocam chiar un referendum”, a mai spus Tomac.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: