Coronavirus. Urmatoarele 2 saptamani sunt critice pentru Romania: „Acum doua saptamani Italia avea 14 cazuri, adica atatea cate are Romania acum”

news

Italia inregistra in urma cu doua saptamani 14 cazuri de infectare cu coronavirus, pentru ca acum sa se ajunga la un numar de peste 5.000 de cazuri. In Romania, sunt acum 13 infectati, autoritatile anuntand duminica masuri speciale.

„Acum doua saptamani Italia avea 14 cazuri, adica atatea cate are Romania acum. Azi in Italia se inchide o regiune cu mai mult de 10mil de oameni. Sa vedem cum va fi in Romania peste doua saptamani”, a remarcat Norma Nathalie-Nitescu intr-o postare care devine virala.

Autoritatile au interzis de duminica, in contextul prevenirii unei raspandiri a coronavirusului in Romania, activitatile publice la care participa mai mult de 1.000 de persoane, fie intr-o incinta, fie in aer liber, publice sau private, a anuntat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

Daca participa mai putin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activitati va fi luata la nivel local.

Masura este valabila pana la 31 martie si poate fi prelungita.

De asemenea, vor fi sistate stagiile practice in spitale si vizitele apartinatorilor in unitatile medicale.

Raed Arafat a subliniat ca romanii carantinati in alte tari nu vor mai sta in izolare in cazul in care vin acasa, daca au certificat medical ca nu sunt infectati.

Acesta a atras atentia ca nu se elibereaza certificate medicale pentru cei care nu au coronavirus. „Unitatile sanitare nu testeaza persoanele sanatoase”, a spus Arafat.

Totodata, cei aflati in carantina si care vor sa plece in strainatate nu pot parasi domiciliul, a adaugat el.

Scolile in care va fi depistat cel putin un caz de coronavirus vor fi inchise, conform unei proceduri adoptate de autoritati, a mai spus Arafat.

In Italia 36 de persoane au murit de coronavirus in ultimele 24 de ore, crescand la 233 numarul total al cazurilor de deces, in timp ce numarul infectarilor a crescut la 5.883 (+ 1.247), potrivit bilantului oficial publicat sambata, transmite AFP.

Din cele 5.883 de cazuri, 589 sunt vindecate si 5.061 sunt in prezent pozitive: 2.651 sunt spitalizate, 567 in terapie intensiva si 1.843 in izolare la domiciliu.

Cele 21 de regiuni italiene sunt toate afectate, dar majoritatea cazurilor sunt concentrate in nord: in Lombardia (regiunea Milano, 3.420 cazuri), in Emilia-Romagna (regiunea Bologna, 1.010) si in Veneto (regiunea Venetia, 543).

„Avem dificultati cu paturile disponibile in spitalele din Lombardia”, a declarat seful Protectiei Civile, Angelo Borrelli, in timpul conferintei de presa zilnice care insoteste prezentarea raportului.

Cea mai lovita tara din Europa si a treia din lume, Italia a efectuat 42.062 de teste de la inceputul epidemiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: