Primarul Iasiului se lauda ca isi face testul coronavirus in fiecare saptamana: „Nu vreau sa-mi infestez colegii”

news

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, anunta ca isi face saptamanal testul pentru coronavfirus, in conditiile in care Romania se confrunta cu o criza de astfel de teste. Chirica sustine ca isi face testele din obligatie, pentru a nu-si „infesta” pe colegi. In acest moment insa in Romania sunt testati pentru coronavirus doar suspectii de imbolnavire.

„Trebuie sa te gandesti la sanatatea ta. Pana la urma, nu stii cum este omul din fata. Pare ca este sanatos, asa cum par si eu. Eu o singura chestie spun. Ca in calitate de primar si coordonator al Situatiilor de Urgenta pe Municipiul Iasi, mi-am facut testul si ieri si il fac saptamanal, ca sa nu-mi infestez (sic!) colegii”, a spus Chirica, intr-o emisiune la un post local de televiziune.

Reporterul a intervenit ca sa-l sustina, spunand ca „nu e un moft, e o obligatie”. „E o obligatie”, a intarit Chirica, adaugand ca are sedinte zilnic cu zeci de oameni.

In acest moment in Romania sunt testati doar cei suspecti de coronavirus. ​

Cine sunt cei testatti acum in Romania, conform INSP: „Pacient cu infectie respiratorie acuta (debut brusc al cel putin unuia din urmatoarele: tuse, febra, durere in gat, scurtarea respiratiei (cresterea frecventei respiratorii) care necesita sau nu spitalizare. In perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a intrunit cel putin unul din urmatoarele criterii epidemiologice: A avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 SAU A avut istoric de calatorie internationala”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: